Nyhet

NMH-studentene inviterer til festival

Onsdag 16. februar åpner Serendip, NMH-studentenes egen festival. På Norges musikkhøgskole og Salt kan du de neste fire dagene oppleve noen av landets fremste, unge musikere.

Serendipfestivalen går av stabelen 16. – 19. februar på Norges musikkhøgskole og på Salt i Bjørvika, og på programmet står en rekke spennende band med studenter fra NMH.
Etter to år med pandemi, gleder festivalsjef Ragne Norstein seg stort til å komme i gang: – Vi er beæret over å endelig få lov til å sette opp Serendipfestivalen etter ting har åpnet opp igjen. Det er stort for oss, både som produksjonsteam og musikere. Vi gleder oss utrolig mye. Pandemien har vært krevende for oss i kulturbransjen, som freelancere og studenter. Vi håper på å endelig få lov til å skape den festivalstemningen vi har lengtet etter så lenge.

Norstein deler festivalsjef-jobben med Elise Sløgedal, og sammen med de andre studentene har de stått på det siste halvåret for å få hele arrangementet på plass.
– Vi jobber felles i et fag vi har i fagplanen vår, men festivalen krever mye arbeid utenom dette faget. Vi har jobbet intensivt siden september, med samarbeid med Salt, Forandringshuset og forskjellige jazzfestivaler. Vi jobber også som vertskap og crew under festivalen. Det har vært veldig hardt arbeid, men vi gleder oss utrolig mye til å vise resultatet, sier Sløgedal.

Årets festival har økosystemer som tema. – Vi følger opp dette med å tenke veldig bærekraftig i måten vi produserer festivalen. I tillegg lager vi forskjellige økosystemer på scenene vi tar i bruk. Dette skaper ulike “miljøer” på scenene, som vi også bruker for å fremme sjangerbredde i de mange bandene som skal spille. Eksempler på disse scenene er “Havets bunn”, “Skogen” og “Verdensrommet”. Scenografisk tenker vi mye på miljø, kjøper mye brukt og låner mye materiale. Dette viser vi også når vi booker band, ved å be dem reise med tog og buss, fremfor bil og fly, forteller Sløgedal og Norstein.

De første to dagene arrangeres konsertene på Norges musikkhøgskole, mens helgeprogrammet er lagt til Salt i Bjørvika. Se program og billettinformasjon her.

 

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: David Jønsson

David Jønsson kvesser blyanten. Det neste året vikarierer han som markedsansvarlig på Nasjonal jazzscene, og med fem ukentlige konserter i jazzens storstue Victoria, er det mye tekstarbeid og info som skal pushes ut.

Meld deg på vårt nyhetsbrev