Nyhet

Spellemann-nominasjoner klare

Flukten, Ole Morten Vågan & Trondheim Jazzorkester, Siril Malmedal Hauge og Friends & Neighbors er nominert til Spellemann 2021 i kategorien jazz.

Fredag 11. februar offentliggjorde Spellemannprisen årets nominerte. I jazz-kategorien finner vi Siril Malmedal Hauge «Slowly, Slowly», Friends & Neighbors «The Earth Is #», Flukten «Velkommen Håp» og Ole Morten Vågan & Trondheim Jazzorkester «Plastic Wave».

Men det er en rekke andre nominerte som jazzen føler et slektskap til. Hedvig Mollestad er nominert i to kategorier med to ulike album: i åpen klasse med «Tempest Revisited» og i rock med Hedvig Mollestad Trio «Ding Dong. You’re Dead». Ola Kvernberg «Steamdome II: The Hypogean» er nominert både i kategorien for alternativ pop/rock og kategorien årets utgivelsen. I åpen klasse er også Erlend Apneseth Trio «Lokk» og Bendik Giske «Cracks» nominert. Giske er i tillegg nominert til prisen Årets internasjonale suksess. Maja S. K. Ratkje er nominert i samtid for utgivelsen «Vannstand», og Eirik Hegdal er nominert til TONOS komponistpris for «The Sky Opens Twice».

I uke 16 er blir det fullt Spellemannfokus i alle NRK sine kanaler før det rundes av med TV-show fredag 22. april på NRK1.

Fra forsiden

Nyheter

Ototoi spilte seg til Jazzintro-finale

Det var Ototoi som sikret seg den andre finaleplassen i Jazzintro 2022 under Maijazz i Stavanger søndag kveld. I juli skal kvartetten kjempe om tittelen Årets unge jazzmusikere 2022, lanseringspakke fra Norsk jazzforum, mentorprogram støttet av Talent Norge samt Gramo-stipend på kr 150 000.

Meld deg på vårt nyhetsbrev