Nyhet

Spellemann-nominasjoner klare

Flukten, Ole Morten Vågan & Trondheim Jazzorkester, Siril Malmedal Hauge og Friends & Neighbors er nominert til Spellemann 2021 i kategorien jazz.

Fredag 11. februar offentliggjorde Spellemannprisen årets nominerte. I jazz-kategorien finner vi Siril Malmedal Hauge «Slowly, Slowly», Friends & Neighbors «The Earth Is #», Flukten «Velkommen Håp» og Ole Morten Vågan & Trondheim Jazzorkester «Plastic Wave».

Men det er en rekke andre nominerte som jazzen føler et slektskap til. Hedvig Mollestad er nominert i to kategorier med to ulike album: i åpen klasse med «Tempest Revisited» og i rock med Hedvig Mollestad Trio «Ding Dong. You’re Dead». Ola Kvernberg «Steamdome II: The Hypogean» er nominert både i kategorien for alternativ pop/rock og kategorien årets utgivelsen. I åpen klasse er også Erlend Apneseth Trio «Lokk» og Bendik Giske «Cracks» nominert. Giske er i tillegg nominert til prisen Årets internasjonale suksess. Maja S. K. Ratkje er nominert i samtid for utgivelsen «Vannstand», og Eirik Hegdal er nominert til TONOS komponistpris for «The Sky Opens Twice».

I uke 16 er blir det fullt Spellemannfokus i alle NRK sine kanaler før det rundes av med TV-show fredag 22. april på NRK1.

Fra forsiden

Intervju

OJKOS spelar Sigrid Aftret – inspirert av biletkunstnar Anna-Eva Bergman

Saksofonist og komponist Sigrid Aftret gav tidlegare i haust ut debutplata med bandet sitt Bêl som vart teke i mot med begeistra øyrer frå kritikarar og publikum. No er ho fersk i OJKOS, og tysdag 29.11 får vi høyre hennar første tolking av orkesteret. Vi ville høyre med Aftret om ho kunne fortelje om kva vi får høyre denne dagen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev