Nyhet

Espen Berg med nytt verk til Jazzfest

Pianist og komponist Espen Berg har satt sammen en nytt band til bestillingsverket Water Fabric som fremføres under Jazzfest i Trondheim 13. mai.

Pianist og komponist Espen Berg har gjennom flere år hatt suksess med sin egen trio, Espen Berg Trio. En pianotrio i internasjonal toppklasse, skrev Terje Mosnes allerede da trioen platedebuterte i 2015, og suksessen er fulgt opp av flere utgivelser og turneer i inn- og utland. Berg er også kjent for sine samarbeid med Silje Nergaard og Trondheim Jazzorkester, og er en del av Ellen Brekkens nye kvartett,  A Tonic for the Troops.

Nå er Espen Berg klar for å presentere splitter ny musikk, Water Fabric, med et helt nytt band. Espen sier selv at målet med Water Fabric er å lage et levende og pustende verk som oppleves som melodisk, dynamisk og elegant, men også intrikat, komplekst og rufsete. Hør Espen fortelle mer om verket her:

Water Fabric fremføres på Dokkhuset 13. mai kl. 18:00.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Guro Kvåle

Guro Kvåle er en trombonist med mange jern i ilden. Hun spiller blant annet med Private Property!, HELLO WORLD!, SUPERSPREDER og Herman Hestbek Ensemble. - Jeg ville bli rockestjerne, så da begynte jeg i skolekorps, forteller Guro Kvåle.

Now's the time

NTT: La det swinge

Swing’it sikter mot Eurovisiontoppen med 20-tallsnostalgi og electroswing, Miriam Kibakaya singeldebuterer, Torstein Lofthus snakker om Kiss og brus og spiller sammen med Red Kite og Gisle Røen Johansen og vi hører på Tom Verlaine, opera og Kongle Trio.

Meld deg på vårt nyhetsbrev