Nyhet

Espen Berg med nytt verk til Jazzfest

Pianist og komponist Espen Berg har satt sammen en nytt band til bestillingsverket Water Fabric som fremføres under Jazzfest i Trondheim 13. mai.

Pianist og komponist Espen Berg har gjennom flere år hatt suksess med sin egen trio, Espen Berg Trio. En pianotrio i internasjonal toppklasse, skrev Terje Mosnes allerede da trioen platedebuterte i 2015, og suksessen er fulgt opp av flere utgivelser og turneer i inn- og utland. Berg er også kjent for sine samarbeid med Silje Nergaard og Trondheim Jazzorkester, og er en del av Ellen Brekkens nye kvartett,  A Tonic for the Troops.

Nå er Espen Berg klar for å presentere splitter ny musikk, Water Fabric, med et helt nytt band. Espen sier selv at målet med Water Fabric er å lage et levende og pustende verk som oppleves som melodisk, dynamisk og elegant, men også intrikat, komplekst og rufsete. Hør Espen fortelle mer om verket her:

Water Fabric fremføres på Dokkhuset 13. mai kl. 18:00.

Fra forsiden

Nyheter

Årets unge jazzmusikere 2024 er kåret

Det var Sondre Moshagen Lightning Trio som stakk av med seieren under Jazzintro-finalen på Moldejazz onsdag 17. juli. Komposisjoner av høy klasse med mye rytmisk autoritet, og med melodiske og harmoniske ideer som gir trioen en egenartet identitet, sier juryen blant annet i sin begrunnelse.

Moldejazz - dag 1

Fordeler og ulemper med store orkestre

FESTIVAL: Bill Frisell Trio møter Trondheimssolistene og Luftforsvarets Musikkorps, I Like To Sleep lager sitt drømme-jazzorkester og Christian McBride swinger seg gjennom praten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev