Nyhet

Stringswing-helg på Cosmopolite

Djangofestivalen på Cosmopolite i Oslo starter torsdag 20. januar og holder på gjennom helgen. Hot Club De Norvegè + Majken Christiansen, Mike Reinhardt Trio og Olli Soikkeli Trio feat. Marian Petrescu er blant band på programmet.

Hvert år siden 1980 har sigøynergitaristen Django Reinhardt blitt feiret med en egen festival i Norge, en tradisjon som etterhvert er kopiert i over 50 land. På grunn av covid19-pandemien ble festivalen for første gang i løpet av sin 41 år lange historie avlyst i fjor. Men nå skal festivalen ta igjen det tapte, og arrangerer tre dager fullspekket med stringswing i Django Reinhardts ånd.

Den norske Django-festivalen er den eldste i verden, og ble startet av Jon Larsen fra Hot Club de Norvège. Han skal være konferansier gjennom helgen.
– Jeg tror folk blir grepet av musikken hans, fordi den fungerer på så mange plan. Ved første møte blir man kanskje slått av den sorgmuntre tonen og de enkle rytmene, men samtidig byr Django på så mye mer enn bare det lettfattelige, sier Larsen.

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen i årenes løp. Det gjelder ikke bare en lang rekke internasjonale navn, men også norske utøvere som har fått sans for musikken. De største Django-festivalene i verden i dag er i Paris og New York. Cosmopolite har vært vertskap for Djangofestivalen her hjemme helt siden 1992.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Country & Vosstern

Vi ser frem mot Vossa Jazz med Hanna Paulsberg og Ingrid Steinkopf, graver i en viss type roots-groove og lytter til Per Texas.

Meld deg på vårt nyhetsbrev