Nyhet

Oslo Jazzfestival samarbeider med Munch

Oslo Jazzfestival og Munchmuseet blåser liv i konsertserien Jazz på MUNCH denne våren med Arild Andersen Quintet, Hedvig Mollestads Weejuns og Marthe Lea Band.

Jazz på MUNCH er en konsertserie med røtter tilbake til 1960-tallet da Karin Krog og Johs Berg inviterte artister som Jan Garbarek, Svein Finnerud, Bill Evans og Egil Kapstad til legendariske konserter i festsalen på Tøyen. I 2017-2018 programmerte Jassbox konsertserien, og nå viderefører MUNCH live i samarbeid med Oslo Jazzfestival den stolte tradisjonen i det nye museet i Bjørvika.

– Hovestadens jazzhistorie har solide røtter i både Munchmuseet og i Oslo Jazzfestival. I dette nye samarbeidet mellom Munch og Oslo Jazzfestival skal nye konsertopplevelser skapes på museet, både i vår- og høstprogrammet, og under jazzfestivalen i uke 33, sier festivalsjef Øyvind Larsen om det nye samarbeidet.

Denne våren vil Oslos jazzpublikum få anledning til å oppleve Arild Andersen Quintet 16. mars, en førpremiere på Hedvig Mollestads nye prosjekt Weejuns 20. april og Marthe Lea Band 25. mai, alle i festsalen på Munch. I uke 33 vil Oslo Jazzfestival arrangere en rekke festivalkonserter på Munchmuseet, før det til høsten igjen blir en ny runde med konsertserien Jazz på MUNCH.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev