Nyhet

Oslo Jazzfestival samarbeider med Munch

Oslo Jazzfestival og Munchmuseet blåser liv i konsertserien Jazz på MUNCH denne våren med Arild Andersen Quintet, Hedvig Mollestads Weejuns og Marthe Lea Band.

Jazz på MUNCH er en konsertserie med røtter tilbake til 1960-tallet da Karin Krog og Johs Berg inviterte artister som Jan Garbarek, Svein Finnerud, Bill Evans og Egil Kapstad til legendariske konserter i festsalen på Tøyen. I 2017-2018 programmerte Jassbox konsertserien, og nå viderefører MUNCH live i samarbeid med Oslo Jazzfestival den stolte tradisjonen i det nye museet i Bjørvika.

– Hovestadens jazzhistorie har solide røtter i både Munchmuseet og i Oslo Jazzfestival. I dette nye samarbeidet mellom Munch og Oslo Jazzfestival skal nye konsertopplevelser skapes på museet, både i vår- og høstprogrammet, og under jazzfestivalen i uke 33, sier festivalsjef Øyvind Larsen om det nye samarbeidet.

Denne våren vil Oslos jazzpublikum få anledning til å oppleve Arild Andersen Quintet 16. mars, en førpremiere på Hedvig Mollestads nye prosjekt Weejuns 20. april og Marthe Lea Band 25. mai, alle i festsalen på Munch. I uke 33 vil Oslo Jazzfestival arrangere en rekke festivalkonserter på Munchmuseet, før det til høsten igjen blir en ny runde med konsertserien Jazz på MUNCH.

Fra forsiden

Ukas Jazzprofil

UKAS JAZZPROFIL: Henriette Hvidsten Eilertsen

- Det er mer spennende å forme fløytas egen identitet i den moderne jazzen fullt og helt, forteller Henriette Hvidsten Eilertsen som første i Norge med bachelorgrad i jazzfløyte. Eilertsen kom nylig hjem fra en bærekraftig turne i Frankrike, har gitt ut singel med trioen sin, og var en av initiativtakerne til OJKOS som hun skal gi ut album med i 2024.

Now's the time

NTT: Symre og Øyunn er dagens navn

Juleskeptisk låt fra Symre Bang, Øyunn utforsker usikkerheten på sin albumdebut, protestjazz fra Dafnie og rapporter fra Kris Davis og Lee Ritenour.

Meld deg på vårt nyhetsbrev