Nyhet

Jazz på trass på Kongsberg

Jazz Evidence på Kongsberg åpner konsertsesongen med jazzkafé og Polar Trio lørdag 15. januar og Susanna & David Wallumrød onsdagen etter. Utover vinteren og våren følger blant annet Emmeluth’s Amoeba, Friends & Neighbors, Siril Malmedal Hauge og Kongle Trio.

Kongsbergklubben Jazz Evidence presenterer et fint vårprogram, og bookingansvarlig Tor Dalaker Lund mener konsertsesongen kan gå som planlagt dersom det ikke blir strengere restriksjoner enn det er i skrivende stund.
– Det er selvfølgelig dristig å planlegge en hel konsertrekke i disse tider, men vi i Jazz Evidence satser på at vi kan gjennomføre våre planer, samtidig som vi til enhver tid overholder de gjeldende smittevernreglene, sier Dalaker Lund, og omtaler det hele som jazz på trass.
Programmet for vinteren og våren er variert, både stilmessig og med en blanding av unge musikere og veteraner. Sesongåpningen 15. januar blir jazzkafé med Polar Trio og den lovende Kongsberg-trommisen Sigurd Hemmingsen, og 19. januar kommer Susanna og David Wallumrød med sine tolkninger av klassiske sanger av Tom Waits, Joni Mitchell og flere.

Lokalt og lovende 
Den aller yngste jazzgenerasjonen er representert ved Jazzintro-vinnerne Kongle Trio, og der møter vi enda en fremadstormende jazzmusiker fra Kongsberg, bassisten Øystein Skjelstad Østensen. Unge musikere med utspring i det lokale jazzmiljøet blir også å høre på en matiné i februar.
– De musikerne som får Kongsberg Jazzfestivals rekrutteringspris, pleier å spille på klubbens Kongsbergkveld året etter, men på grunn av et visst virus har det blitt kluss i opplegget. Nå blir det dobbeltkonsert med vokalisten, trombonisten og låtskriveren Reidun Ottersen og trompeteren Andreas Hesselberg Hatzikiriakidis, forteller Dalaker Lund.

Velkjente navn
Bassisten Arild Andersen spilte på fjorårets jazzfestival på Kongsberg med nykomponert kvintett, og i mars kommer han tilbake med nesten samme band. Denne gangen med Marius Neset på saksofon. Kvintetten Friends & Neighbors er et veletablert band i den norske bandfloraen, og spiller på EnergiMølla i februar. Det gjør også den danske saksofonisten Signe Emmeluth med sitt band Emmeluth’s Amoeba.
– Et annet band som stadig rykker framover i køen, er Krokofant. Bandet har fått mye ros for sin siste plate, og i mars kommer de til Kongsberg i kvintettutgaven, altså med Ståle Storløkken og Ingebrigt Håker Flaten, forteller Dalaker Lund, som også nevner kritikerroste Siril Malmedal Hauge som spiller to uker senere.
Vårsesongen avsluttes som vanlig med Kongsbergkvelden. Da spiller Kongsberg Storband samt Polar Trio. Innimellom alt dette blir det også jazzkaféer på dagtid flere lørdager. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Oslo Jazzfestival samarbeider med Munch

Oslo Jazzfestival og Munchmuseet blåser liv i konsertserien Jazz på MUNCH denne våren med Arild Andersen Quintet, Hedvig Mollestads Weejuns og Marthe Lea Band.

Meld deg på vårt nyhetsbrev