Nyhet

Økning i festivalstøtten

Kulturrådet har tildelt 170 millioner kroner i tilskudd til landets musikkfestivaler. Vossa Jazz og Nattjazz er blant de som får økt tilskudd i 2022.

Festivalstøtteordningen i Norsk kulturråd har fått en økning på 10 millioner kroner, og det har kommet flere jazzfestivaler tilgode. Kongsberg Jazzfestival, Vossa Jazz, Nattjazz, Trondheim Jazzfestival og Oslo Jazzfestival er blant 129 festivaler som har fått økt sine tilskudd for 2022.

– At vi opprettholder tilskuddene fra ordningen, uavhengig av hva arrangørene har kunnet gjennomføre, håper vi kan bidra til at festivalfeltet kommer seg igjennom den unntakstilstanden vi er inne i, sier Jan Ole Otnæs, som leder Kulturrådets musikkutvalg for arrangør- og festivalstøtte.

– At ordningen er gitt en ekstrabevilgning på 10 millioner kroner for 2022 bidrar også til at andelen søknader som prioriteres har økt, sier Otnæs.

Nesodden Jazzfestival er blant elleve nye festivaler som er tatt inn i ordningen for 2022.

Se oversikt over alle tildelingene her.

Fra forsiden

Nyhet

Buddy-prisen til Eivind Aarset

Gitarist Eivind Aarset er tildelt Buddy-prisen, norsk jazz’ høyeste utmerkelse, for 2021. En betydelig skikkelse i norsk jazzliv, og en musiker som i høy grad har bidratt til at jazzen som kunstform har utviklet seg i sin egen samtid, uttaler Norsk jazzforum i sin begrunnelse for tildelingen. – En stor ære å få Buddy-prisen, sier Aarset.

Nyhet

Stringswing-helg på Cosmopolite

Djangofestivalen på Cosmopolite i Oslo starter torsdag 20. januar og holder på gjennom helgen. Hot Club De Norvegè + Majken Christiansen, Mike Reinhardt Trio og Olli Soikkeli Trio feat. Marian Petrescu er blant band på programmet.

Meld deg på vårt nyhetsbrev