Nyhet

Økning i festivalstøtten

Kulturrådet har tildelt 170 millioner kroner i tilskudd til landets musikkfestivaler. Vossa Jazz og Nattjazz er blant de som får økt tilskudd i 2022.

Festivalstøtteordningen i Norsk kulturråd har fått en økning på 10 millioner kroner, og det har kommet flere jazzfestivaler tilgode. Kongsberg Jazzfestival, Vossa Jazz, Nattjazz, Trondheim Jazzfestival og Oslo Jazzfestival er blant 129 festivaler som har fått økt sine tilskudd for 2022.

– At vi opprettholder tilskuddene fra ordningen, uavhengig av hva arrangørene har kunnet gjennomføre, håper vi kan bidra til at festivalfeltet kommer seg igjennom den unntakstilstanden vi er inne i, sier Jan Ole Otnæs, som leder Kulturrådets musikkutvalg for arrangør- og festivalstøtte.

– At ordningen er gitt en ekstrabevilgning på 10 millioner kroner for 2022 bidrar også til at andelen søknader som prioriteres har økt, sier Otnæs.

Nesodden Jazzfestival er blant elleve nye festivaler som er tatt inn i ordningen for 2022.

Se oversikt over alle tildelingene her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev