Nyheter

JUNO klar for Nordic Jazz Comets

I København i februar 2022 skal JUNO og fire andre nordiske band spille konsert og delta i workshops i regi av Nordic Jazz Comets.

Det kom inn rekordmange søknader til Nordic Jazz Comets 2022. Blant 49 norske søkere ble JUNO plukket ut som representant for Norge av en jury bestående av de nordiske jazzorganisasjonene.

– Dette er en flott mulighet og døråpner for band med internasjonale ambisjoner. De får presentert seg for bransje og et større publikum i tillegg til å møte og jobbe sammen med andre nordiske musikere, forteller Roy Jahrn Holtan, fagansvarlig i Norsk jazzforum.

Nordic Jazz Comets fungerer som et utstillingsvindu for nordisk jazz. De utvalgte bandene spiller for spesielt inviterte europeiske representanter fra festivaler, spillesteder og plateselskap, i tillegg til agenter og journalister samt øvrig festivalpublikum.

JUNO-sound
De fem musikerne Thea Ellingsen Grant (vokal), Malin Dahl Ødegård (vokal), Mona Krogstad (saksofon), Georgia Wartel Collins (kontrabass) og Ingvald Vassbø (trommer) møttes på jazzlinja ved NTNU i Trondheim i 2016. Med ulike musikalske referanser i bagasjen har de utviklet det de selv kaller JUNO-sound, som i en konsertanmeldelse fra sommerens Mandaljazz ble beskrevet som «…en spraglete miks av conscious jazzrap, kunstpop, agressiv riffing og små, frie lommer». Kvintetten har opparbeidet seg et meget godt liverykte, og har spilt et tresifret antall konserter og vært på plakaten på landets største jazzfestivaler. Debutalbumet «Young Star» ble sluppet i fjor på anerkjente Jazzland Recordings og har mottatt strålende anmeldelser. JUNO jobber nå med en oppfølger som er planlagt utgitt våren 2022.

Tema bærekraft
I tillegg til selve showcase-konserten under Nordic Jazz Comets deltar musikerne i ulike seminarer og nettverkstreff for å dele kunnskap, utveksle ideer og bli bedre kjent med deler av bransjen. I 2022 og 2023 er fokus bærekraft, et toårig prosjekt finansiert av Nordic Culture Point og de fem nordiske jazzorganisasjonene.

– Arrangørene og musikerne skal blant annet arbeide en dag sammen med frivillige organisasjoner som fokuserer på bærekraft, der de kan lære av hverandre og utvikle nye samarbeidsformer, forteller Jahrn Holtan. Det tverrfaglige nettverket skal bidra til nye ideer om hvordan man kan dra nytte av eller kan innlemme bærekraftig utvikling i kunst- og kultursektoren, eller omvendt, hvordan man finner kreative måter å bruke kunst i sosiale eller miljømessige fremskritt.

Internasjonal visningsarena
Det er jazzorganisasjonene FÍH Music School in Iceland, JazzDanmark, Jazz Finland, Norsk jazzforum og Svensk Jazz som sammen med 14 nordiske jazzfestivaler og -klubber inviterer til Nordic Jazz Comets i København i februar neste år. For de nordiske jazzorganisasjonene er Nordic Jazz Comets en viktig arena for å presentere nordisk jazz utenlands og bli kjent med nye markeder, i tillegg til å styrke det nordiske samarbeidet. De siste årene har Kjetil Mulelid Trio, Erlend Apneseth Trio, Bounce Alarm, Krokofant og Monkey Plot deltatt som norske representanter i Nordic Jazz Comets.

Fra forsiden

Nyheter

Buddy-prisen til Maria Kannegaard

Pianist og komponist Maria Kannegaard ble torsdag kveld tildelt norsk jazz’ høyeste utmerkelse, Buddy-prisen for 2024. En formidabel og særegen pianist som har beveget og berørt et stort publikum med sin musikk, sier Norsk jazzforum i sin begrunnelse for prisen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev