Nyhet

Kulturpris til Jan Gunnar Hoff

Musiker, komponist og arrangør Jan Gunnar Hoff er tildelt Bodø kommunes kulturpris 2021, blant annet for å ha etablert Bodø som en relevant og attraktiv internasjonal jazzby. Utdelingen fant sted under åpningen av Bodø Jazz Open onsdag 20. oktober.

Jan Gunnar Hoff startet i sin tid opp festivalen Bodø Jazz Open, og det var i forkant av årets åpningskonsert i Stormen konserthus at prisen ble delt ut av ordfører Ida Pinnerød. Prisen som har vært delt ut siden 1966, tildeles en person, forening eller institusjon som har sitt virke i Bodø, eller som har spesiell tilknytning til byen, som har gjort en stor innsats på det kulturelle området.

Det er mange verdige ambassadører som gjør en uvurderlig innsats for å gjøre byen attraktiv og levende. Bodø kommune takker for alle forslag på gode kandidater til årets kulturpris, skriver kommunen på sin nettside.

I begrunnelsen heter det blant annet følgende:
Musikeren, komponisten, arrangøren og professoren Jan Gunnar Hoff har gjort seg positivt bemerket i jazzmiljøet både nasjonalt og internasjonalt i en årrekke, og har hatt et utall konserter over hele verden. I 2010 stiftet han Bodø Jazz Open, og denne festivalen er oppsiktsvekkende i sitt slag, og trekker et internasjonalt publikum.
Listen på musikere han har samarbeidet med eller spilt på scene sammen med, er nesten utømmelig og dette gjelder både topp internasjonale artister og lokale artister her hjemme.
Jan Gunnar Hoff har hvert år i en årrekke blitt foreslått til å motta Bodø kommunes kulturpris. Det er mange ulike personer som har argumentert for at akkurat Jan Gunnar må, bør og fortjener denne prisen, og det gjør han virkelig.
Jan Gunnar Hoff fortjener å motta Bodø kommunes kulturpris for den profesjonelle måten han har jobbet for å etablere Bodø som en relevant og attraktiv internasjonal jazzby.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev