Nyheter

Søk deltagelse i Jazzintro 2022

Norsk jazzforum utlyser nå en ny runde av Jazzintro. Unge jazzband kan søke om å bli blant de åtte bandene som presenteres på noen av landets største jazzfestivaler våren og sommeren 2022. Vinner av Jazzintro 2022 får en lanseringspakke med norgesturné, Gramo-stipendet på 150 000 kroner samt et skreddersydd mentorprogram i samarbeid med Talent Norge.

Lanseringsprogrammet Jazzintro nærmer seg en ny runde, og vi åpner nå for søknader om deltakelse på Jazzintro 2022. På bakgrunn av innsendte søknader og demomateriale, vil en jury bestående av profesjonelle jazzmusikere velge ut åtte band til å delta i lanseringsprogrammet. De utvalgte vil i løpet av 2022 få mulighet til å vise seg frem på noen av landets største jazzfestivaler, og avslutningsvis vil ett av bandene bli kåret til Årets unge jazzmusikere. Bandet vil få en lanseringspakke som vil bli utformet i dialog med utøverne, og som vil inneholde en norgesturné, Gramo-stipendet på 150 000 kroner, samt et skreddersydd mentorprogram i samarbeid med Talent Norge.

Jazzintro 2020 ble som kjent forskjøvet, og først for en drøy måned siden ble Kongle trio kåret til Årets unge jazzmusikere 2020. Tidligere har blant andre Puma, In the Country, Monkey Plot, Megalodon Collective og I LIKE TO SLEEP kunnet smykke seg med tittelen.

Regler for deltagelse og søknadsskjema finner du her.
Frist for påmelding er 15. november 2021.

Fra forsiden

Nyheter

Arild B. Nielsen hedret med Storbandprisen

Musiker og musikalsk leder i Hardanger Big Band, Arild B. Nielsen, ble lørdag 16. oktober hedret med Storbandprisen 2021. Nielsen er en bærebjelke for det lokale musikklivet, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for prisen, og omtaler Nielsen som en ildsjel av dimensjoner, en stor musikalsk formidler og en inspirasjon for unge musikere.

Nyheter

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Meld deg på vårt nyhetsbrev