Nyhet

Kapellmester Vågan på Kampenjazz

Ole Morten Vågan er residerende kapellmester på Kampenjazz i Oslo denne høsten. Bassisten gjør tre konserter de neste månedene med to forskjellige kvartetter og en oktett.

Kampenjazz på Grønland i Oslo presenterer et flott høstprogram som åpner søndag 5. september med Jan Martin Gismerviks Balconies. Videre fram mot jul blir det konserter med blant andre Maridalen, Bafana Nhlapo/Ibou Cissokho/Solo Diarra, Selma French og Haltli/Apneseth. Ole Morten Vågan er sesongens residerende kapellmester og skal gjøre tre konserter gjennom høsten.

– Med institusjonen residerende kapellmester får vårt publikum mulighet til å fordype seg i musikken til en av landets ledende musikere. Som residerende kapellmester inviteres noen av landets fremste musikere til å prøve ut nye samarbeid og musikalsk materiale i en konsert-setting, forteller bookingansvarlig i Kampenjazz, Jon K. Johnsen, om kapellmester-ordningen.

Vågans første kapellmester-konsert blir 26. septemberpå Caféteatret, og her har han satt sammen Grønland Quartet med Paal Nilssen-Love (trommer), Julie Kjær (altsaksofon, fløyte) og Per Texas Johansson (treblås). I Vågan Octet i oktober har han valgt seg ut noen av de aller fremste stemmene i skandinavisk improvisert musikk i dag: Hans Hulbækmo (trommer, perk), Sidiki Camara (perk), Håkon Aase (fiolin), Sofia Jernberg (vokal) samt Signe Emmeluth, Eirik Hegdal og Jonas Kullhammar (treblås). I november presenteres New Experience Quartet med Kaja Draksler (piano), Fredrik Ljungkvist (treblås) og Jon Fält (trommer).

Fra forsiden

Christian Wallumrød Ensemble – Ultima/Victoria Nasjonal jazzscene – 21. september 2021

Festforestilling

Denne kvintetten trollbinder med helt egne og nystemte historier.

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Lars Martin Dahl

Jazzentusiast, DJ og sokneprest Lars Martin Dahl inviterer til musikk- og samtalefestivalen Hallvardsdagene i Grønland kirke førstkommende helg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev