Nyhet

Åpner jazzhøsten på Kongsberg

Tanaka/Lea/Strønen sesongåpner Jazz Evidence i Kongsberg onsdag 1. september. Videre utover høsten spiller blant andre Wako, Flukten og Paal Nilssen-Loves Circus.

Bookingansvarlig i JazzEvidence, Tor Dalaker Lund, ser fram til sesongåpning 1. september og er forsiktig optimist med tanke på resten av konserthøsten: – Etter en lang periode med avlysninger og flyttinger av konserter, har vi nå et visst håp om at vi kan gjennomføre det oppsatte programmet.

Dalaker Lund forteller at klubben har noen virkelige veteraner på programmet denne sesongen. Gabriel Fliflet og Ole Hamre har i en årrekke skapt publikumsbegeistring med sine høyst originale og sjangerromslige konserter. I oktober har de med seg saksofonisten Rolf-Erik Nystrøm. Saksofonist Jørgen Mathisen har måttet tåle to avlysninger hos Jazz Evidence i disse koronatider, men er endelig på plass med sitt band Instant Light i slutten av september.

– En annen som også har blitt feid av scenen et par ganger av Herr Korona, er Harald Lassen. Nå kommer han med sitt prosjekt Human samling, som har vakt stor begeistring, sist nå nylig på Oslo Jazzfestival, forteller Dalaker Lund.

Bandet Flukten, som kommer til Kongsberg i november, er faktisk et resultat av koronaisolasjonen. De fire musikerne Hanna Paulsberg (saksofon), Bárdur Reinert Poulsen (bass), Hans Hulbækmo (trommer) og Marius Klovning (gitar) møttes ukentlig og lagde sitt eget musikalske fristed da Norge stengte ned for halvannet år siden. I juni 2020 spilte de en strålende konsert på Nasjonal jazzscene.

Kongsberg-pianist Håvard Aufles spiller på Energimølla uka etter med et nytt band han har kalt Bad Dude Bingo. Dette er verdenspremiere, og blant musikerne i bandet finner vi Karl Hjalmar Nyberg (sax), Heida Mobeck (tuba) og Axel Skalstad (trommer).

På desemberprogrammet står Paal Nilssen-Loves Circus, Julejazzkafe med Kongsberg Storband, julekonsert med Oreste Kindilide Kvintett og den tradisjonsrike Julejammen 2. juledag.

Hele programmet til Jazz Evidence her.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev