Nyhet

Ella-prisen til Kristoffer Kompen

Oslo Jazzfestivals hederspris, Ella-prisen, ble lørdag kveld tildelt trombonist, komponist og arrangør Kristoffer Kompen.

Årets Ella-prisvinner er en brobygger mellom festivalens musikalske arv fra opprinnelsen rundt New Orleans Workshop til dagens moderne musikkprofil, sier Oslo Jazzfestival i sin begrunnelse for hedersprisen til musiker Kristoffer Kompen. Festivalen skriver videre at Kompen har vært et ressursrikt programrådsmedlem for festivalen, og er i dag utvilsomt blant Norges mest allsidige og anerkjente trombonister.

Kristoffer Kompen ble oppdaget på festivalen som 15-åring, og mottok Oslo Jazzfestivals Young Star stipend for elleve år siden. Kompen har siden utgitt sju album under eget navn, vært med på over 20 albuminnspillinger og gjort omfattende turnévirksomhet i Norge og store deler av Europa i ulike storband og mindre ensembler.

Ella-prisen ble delt ut i forkant av Fåx Tråtts konsert på Sentralen av Oslo Jazzfestivals styreleder Svein Skarheim. Årets pris er et verk av festivalkunstner Fredrick Arnøy.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev