Nyhet

Åpning av Robert Normann-festivalen

Robert Normann-festivalen i Sarpsborg inviterer til konserter, gateparade, jazzgudstjeneste og kunstutstilling 11. – 15. august. På festivalens første dag åpnes det nye Robert Normann-museet, og Oslo Storband med Live Foyn Friis fremfører nyskrevne arrangementer i en hyllest til Nora Brockstedt.

Sarpsborg Jazzklubb hyller jazzgitaristen og bysbarnet Robert Normann med festival i august, den trettende i rekken. I år er festivalen utvidet med en dag, og på åpningen onsdag 11. august innvies et nytt spillested, Café Birdie på Borregard Golfklubb, med Hege Saugstad trio. The Brazz Brothers avslutter festivalen i Sarpsborg Kirke søndag 15. august. Se hele festivalprogrammet her

Kunstutstilling, museumsåpning og hyllestkonsert
Onsdag ettermiddag åpner festivalens faste samarbeidspartner, Sarpsborg Kunstforening, utstilling med vevarbeider av Linda Spaun Haugli. Senere samme kveld vil  Sarpsborgs ordfører Sindre Martinsen-Evje åpne det nye Robert Normann-museet på Sarpsborg Scene, og det blir konsert bestilt spesielt for festivalen. Oslo Storband og Live Foyn Friis hyller Nora Brockstedt, som var en nær samarbeidspartner av Robert Normann, og flere av arrangementene er spesialskrevet av Lars Erik Gudim for denne konserten.

Teltscene i Glenghaven
Foruten i Sarpsborg Kirke og Sarpsborg Scene blir de største konsertene arrangert i Glenghaven på Kulturhuset Gleng hvor det settes opp telt, men med begrenset kapasiteten på grunn av smitteverntiltak. Etter hovedkonserten blir det jamsessions inne på kulturhuset. Jan Eggum, Stillhouse med Unni Wilhelmsen og Steinar Raknes samt Hilde Louise Asbjørnsens og Guro von Germetens hyllest til Tom Waits, vil fylle teltet i Glenghaven.

Sentrumskonserter og gateparade
Nytt av året er frokostjazz på Hotel 1016 Olav Digre, og Kaffeforretningen Sarpen blir et sentralt spillested med flere konserter. I samarbeid med iSarpsborg arrangeres flere konserter rundt i byens sentrum, og på lørdag leder Jan Inge Melsæter den tradisjonelle New Orleans-paraden. Melsæter har ledet paraden under Moldejazz i mange år, og er nå også ansvarlig for paradene i Kardamili i Hellas, Makarska i Kroatia og Gamlebyen Jazzfestival i Fredrikstad.

Pioner på jazzgitar
Robert Normann (1916 – 1998) fra Sarpsborg var en pioner på jazzgitar. Normann var bare 12 år da han begynte som omreisende musiker, og han ble en del av Oslos jazzmiljø på slutten av tredvetallet sammen med musikere som Pete Brown og Rowland Greenberg. Gitaristen var involvert i en lang rekke konserter, radioopptredener og grammofoninnspillinger. Etter krigen ble han engasjert i revyer og kabareter, bl.a. på Chat Noir og Edderkoppen. Normann var musikalsk leder i Riksteateret på syttitallet og har komponert musikk for blant annet Alf Prøysen.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Spiller til fløyta går

Henriette Eilertsen solodebuterer på fløyte, Håvard Wiik anbefaler solopianofavoritter og Kafé Hærverks Vegard Heskestad er oppgitt over Kulturrådet.

I.P.A. – Victoria Nasjonal Jazzscene, 16. september 2021

Bandet som har alt

Kvintetten gjør deg iallfall grundig bortskjemt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev