Nyhet

Jazzstipendiatet til Marianna Sangita Angeletaki Røe

På åpningsdagen av Moldejazz 19. juli ble SpareBank1 JazZtipendiat 2021- 2022 tildelt vokalist, perkusjonist og komponist Marianna Sangita Angeletaki Røe og hennes prosjekt «Spiti/Hjem».

SpareBank 1 SMN, Midtnorsk Jazzsenter, Moldejazz og Talent Norge står bak det årlige stipendet som har en total ramme på én million kroner. Stipendiaten mottar et arbeidsstipend på kr 130.000 for utviklingen av et nytt prosjekt med Trondheim Jazzorkester som vil få urpremiere under Moldejazz i 2022 samt en påfølgende turne med fire konserter høsten 2022.

Marianna Sangita Angeletaki Røe prosjekt «Spiti/Hjem» vil ta utgangspunkt i hennes nære kjennskap til og kunnskap om gresk folkemusikk, med røtter i ottomansk klassisk musikk og arabisk musikk. Røe sier i sin prosjektbeskrivelse at hun har vokst opp i en musikktradisjon der musikken har vært samlende, og at hun ønsker gjennom musikken å forsøke å inkludere publikum og gi alle en følelse av at eierskap til musikken: «Jeg ønsker å aktivisere publikum og få de med på å synge droner og følge rytmesykluser.» Videre sier hun at hun ønsker å utfordre jazzpublikummet, slik at «den kulturelle mangfoldigheten som finnes i Norge også kan bli sterkere representert i [jazz]musikk, og ikke bare i pop, hiphop eller urban musikk, slik som det er nå.»

Juryen sier i sin begrunnelse at de finner Røes prosjekt musikalsk spennende, utforskende og dypt personlig. Juryen mener dette prosjektet vil føre Trondheim Jazzorkester inn i et område som ensemblet ikke har utforsket så mye tidligere: en blanding av folkemusikk, verdensmusikk, soul og historier om røtter og hjem.

Årets jazzstipendiat Marianna Sangita Angeletaki Røe (f.1989) er født og oppvokst i Trondheim, men har sterke røtter og familie fra Hellas. Hun gikk ett år på jazzlinja ved Sund Folkehøgskole på Inderøy, før hun tok en bachelor i Sound Arts and Sound Design ved London College of Communication (2010-2013). Deretter har hun utdannet seg som stemmepedagog i Complete Vocal Technique, ved Complete Vocal Institute in København (2014-2017). Marianna Sangita er kanskje mest kjent som vokalist i bandet Broen, men har også laget musikk og opptrådt i andre spennende konstellasjoner.

 

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev