Nyhet

Anja Lauvdal tildelt Kongsbergjazz’ musikerpris

Musiker og komponist Anja Lauvdal er tildelt Kongsberg Jazzfestivals musikerpris for 2021. Prisen på 200.000 kroner ble delt ut under festivalens åpningskonsert onsdag 7. juli

– Anja Lauvdal kan sitt håndverk og har i løpet av få år etablert seg som et vitalt kraftsenter i norsk jazzliv og en dyktig musiker, sier jurymedlem Tor Dalaker Lund i en pressemelding.
– Men det er ikke nok. Hun har satt et personlig stempel på sitt musikalske uttrykk og skiller seg virkelig ut i det musikalske landskapet. Anja har vist initiativ og et ønske om å skape noe nytt, lage egne prosjekter og drive musikalsk utviklingsarbeid, sier Dalaker Lund.

Anja Lauvdal er utdannet fra «Jazzlinja» ved NTNU i Trondheim. Hun spiller piano, orgel og diverse synther, komponerer, arrangerer og er bandleder. I begrunnelsen for prisen uttaler juryen at Anja har en svært fordomsfri tilnærming til det å skape musikk og kan bevege seg fra eksperimentelle impro-sammenhenger via mer pop-inspirerte uttrykk til ekspressiv frijazz. Hennes åpenbare, musikalske nysgjerrighet og imponerende kreativitet har gitt seg uttrykk i en rekke interessante band og samarbeidskonstellasjoner – som Skrap, Moskus, Skadedyr, Broen, hyllesten til Joni Mitchell – og mange flere.
 
Ikke en pris for lang og tro tjeneste
– Festivalens musikerpris er ikke en pris som gis for lang og tro tjeneste, sier festivalsjef Ragnhild Menes, og fortsetter: – Prisen har en dobbel intensjon, både å anerkjenne den musikalske innsatsen frem til nå, og å gi prisvinneren et stimulerende puff framover. Med Anja Lauvdal som prisvinner gleder vi oss allerede og ser vi frem til inspirerende konserter på neste års jazzfestival.

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev