Nyhet

Oslo Jazzfestival med egen festivalkunstner

Under Oslo Jazzfestival i august skal billedkunstner og jazzentusiast Fredrick Arnøy skisse og dokumentere konserter. Illustrasjonene publiseres fortløpende og vil bli stilt ut på Sentralen under festivaluka.

Billedkunstner og jazzentusiast Fredrick Arnøy (30) har fått et toårig oppdrag som festivalkunstner for Oslo Jazzfestival. Arnøy skal dra fra konsert til konsert under festivalen for å dokumentere med særegne skisser. Illustrasjonene vil bli publisert fortløpende via Oslo Jazzfestivals sosiale medier og stilt ut på Sentralen under festivaluka 16. – 22. august.

Arnøy begynte med konsertskisser som et «lettbeint sideprosjekt» ved siden av sitt daglige virke som billedkunstner.
– Det er et stort spenn mellom det jeg maler og disse konsertskissene, men det er en fin ting at sideprosjektet får hovedrollen for en gang skyld, sier Arnøy i en pressemelding fra festivalen.

Til vanlig stiller Arnøy ut stilrene akrylmalerier på større lerret, men nå ser han frem til å fokusere på tegneblokken og A4-illustrasjonene han selv definerer som et sjarmerende rot.
– Først og fremst var det en øvelse, men merket også at jeg lyttet til musikk på en annen måte når jeg tegnet, sier Arnøy og fortsetter: – Streken responderte fysisk på det som skjedde på scenen – så forholdt meg mer aktivt til det som skjedde på scenen på et sett.

Det er stort sett jazzformatet Arnøy tegner, klubbscenen hvor det er trangt og intimt. På spørsmål om hva som gjør det spennende å tegne jazzartister peker Arnøy på misunnelse som mulig årsak.
– Jazz er kollektivt av natur og som billedkunstner er man ofte alene på atelieret og holder på for seg selv, så det det var kanskje min måte å ta del av musikken på.

Fredrick Arnøy er fra Haugesund og har studert på Einar Granum Kunstfagskole før han tok en bachelor i kunstfag fra Kunsthøgskolen (Khio). Han holder til i Bærum Kunsthall og er aktuell med en kommende utstilling i Glassloven Kunstsenter på Hadeland. Arnøy har tidligere hatt soloutstilinger ved bl.a Landsforeningen Norske Malere (Oslo), Bruket (Myken), Møre og Romsdal Kunstsenter (Molde), Haugesund Billedgalleri (Haugesund) og Trafo Kunsthall (Asker). I 2020 ble han tildelt Kunst rett vests debutantpris.

Fra forsiden

Nyhet

– Spill ordentlig!

Hjemvendte ildsjeler og en motvillig dirigent la grunnlaget for etableringen av Vadsø Storband for drøyt tjuefem år siden. Tross store geografiske avstander og utfordringer med rekruttering, har storbandet etablert seg som et solid amatørstorband og en institusjon i kulturlivet i Vadsø.

Meld deg på vårt nyhetsbrev