Nyhet

Tre dager med Motvind

Festivalen Motvind åpner med et bestillingsverk av Jonas Cambien torsdag 24. juni på Nasjonal jazzscene i Oslo. I løpet av festivalens tre dager kan du i tillegg høre blant andre Ayumi Tanaka, Poing og et nytt bestillingsverk av Christian Winther.

Fjorårets Motvind-festival ble kuttet ned til kun én dag på grunn av pandemien, men i år er festivalen heldigvis tilbake med tre kvelder fylt opp av bandpremierer, bestillingsverk og noen av landets mest spennende musiker. Oslo har som resten av landet nylig lettet på smittevernrestriksjonene, og Motvind kan ta i mot hundre publikummere hver kveld 24. – 26. juni på Nasjonal jazzscene, Victoria.

Det er den belgiske pianisten og komponisten Jonas Cambien, med base i Oslo, som åpner årets festival med bestillingsverket «Maca Conu». Her har han med seg Sarah Jane Summers (fiolin), Signe Emmeluth (saksofon), Christian Winther (gitar), Magnus Nergaard (bass), Andreas Wildhagen (trommer) og Michaela Antalova (trommer). Senere samme kveld spiller Honest John, Mogop og Ayumi Tanaka.

Årets Motvind-festival byr på flere bestillingverk. Fredag har gitarist Cristian Winther premiere på verket «Urfulglen» med et band bestående av Anja Lauvdal, Hans P. Kjorstad, Ina Sagstuen, Magnus Nergaard og Veslemøy Narvesen. Kvelden fortsetter med Sun & Steel, Poing og Helga Myhr.

Hvert år presenterer Motvind én ny ad-hoc gruppering, og lørdag blir det en trio med Oscar Grönberg, Ingebrigt Håker Flaten og Dag Erik Knedal Andersen. Avslutningskvelden kan også by på Spunk, Tejaswinee Kelkar & Sanskriti Shrestha og Christian Meaas Svendsen.

Mer om programmet og billettkjøp her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev