Nyhet

Daglige jazzportretter på NRK Radio

Hver dag gjennom sommeren sender NRK Radio portretter av norske jazzmusikere. Statskanalen har kjøpt inn førti av Tor Hammerøs jazzportretter fra Ordentlig Radio, og sendestart er mandag 21. juni med bassist og komponist Ellen Andrea Wang.

Radiokanalen Ordentlig Radio, som startet opp i 2012, vier hele sendeflaten til kun norske artister. Gjennom disse årene har journalist Tor Hammerø portrettert norske jazzmusikere i programmet Tor De Jazz. Nå har NRK Radio kjøpt opp 40 av programmene og sender nye portretter hver dag gjennom sommeren. Sendingene starter mandag 21. juni, og først ut er bassist og komponist Ellen Andrea Wang. Videre utover sommeren blir det programmer med blant andre Solveig Slettahjell, Bugge Wesseltoft, Hedvig Mollestad, Nils Petter Molvær, Lars Horntveth og Oddrun Lilja. Portrettene sendes daglig på NRK Jazz kl. 10.03 og NRK P2 kl. 21.03.

Tor Hammerø har jobbet som journalist siden midten av 80-tallet. Han driver nå sin egen blogg, Tor de Jazz, med omtaler av musikk og litteratur i tillegg til radioprogrammene på Ordentlig Radio.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev