Nyhet

Kontrabassorkester åpner Moldejazz

Artist i Residence Ellen Andrea Wang har satt sammen et kontrabassorkester på 14 til åpningskonserten på Moldejazz 19. juli.

Det blir verdenspremiere når årets Artist in Residence Ellen Andrea Wang presenterer sitt formidable kollektiv av kontrabassister på åpningskonserten av Moldejazz i Bjørnsonhuset mandag 19. juli. I KBO møtes bassister på tvers av generasjoner og sjangre med en forkjærlighet for å vise hvilket fantastisk instrument kontrabassen er. KBO spiller nyskrevet musikk av Sigurd Hole, Guro Moe, Ole Morten Vågan, Hanna Paulsberg og Ellen Andrea Wang. Special guest for anledningen er bassnestor Arild Andersen.

Som residerende artist gjør Ellen Andrea Wang også følgende konserter: «Closeness» 20. juli, med Ben Wendel 22. juli, Manu Katché/Ben Wendel/Ellen Andrea Wang/Andreas Ulvo 23. juli og «Magnificat» med Kvindelige Studenters Sangforening 24. juli.

Frijazz på Krona
Bygget Krona ved Romsdalsmuseet har vært brukt av Moldejazz én gang tidligere, i åpningsåret 2016, da Building Instrument fremførte sitt Kurt Schwitters-inspirerte verk i auditoriet. Schwitters er med også denne gang i den forstand at utstillingen i rommet konsertrekken holdes i er kunst og fotografier av Kurt og Ernst Schwitters. Kurt Schwitters er en stor inspirasjon for mange jazzartister på impro-siden, derfor passer det godt å kombinere konseptet «Frijazz på Krona» med denne utstillingen, forteller Moldejazz i en pressemelding.
I konsertrekka Frijazz på Krona spiller Paal Nilssen-Love, Christian Meaas Svendsen og Maja S. K. Ratkje hver sin solokonsert.

Kveldsprogrammene i Rådhusteltet og Alexandraparken er også klare nå. Se hele Moldejazz-programmet her.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev