Nyhet

Ærespris til Helge Westbye

Musikkbransjeveteran Helge Westbye mottok i går Musikkforleggernes ærespris for hans mangeårige innsats og bidrag til kanskje spesielt de mindre kommersielle sjangrene, gjennom musikkselskapet Grappa.

Onsdag 16. juni var et begrenset antall gjester samlet på Sentralen i Oslo for Musikkforleggerprisen 2021. Ni priser ble utdelt og blant vinnerne er navn som KAMARA, Eldar Vågan, Nils Henrik Asheim, produsentduoen STATE og musikkbransjeveteran Helge Westbye. Blant både vinnerne og de nominerte til årets Musikkforleggerpriser er nivået skyhøyt og juryen hadde lange diskusjoner om hvem som til slutt skulle motta de gjeve prisene, forteller Musikkforleggerne i en pressemelding.

Juryen sier følgende om æresprisvinner Helge Westbye:
De aller fleste har lyttet til utgivelsene årets æresprisvinner står bak. Vi sikter til en av norsk musikkbransjes viktigste veteraner, høyt respektert av artister, komponister og bransje, både nasjonalt og internasjonalt. Artistene driver ham frem og kollegaene inspirerer ham. Vi snakker om Helge Westbye, direktør og grunnlegger av Grappa. Helge Westbye har en egen evne til å fange opp gode initiativer og gi rom for yngre gründere. Gjennom utviklingen av plateselskapene rundt Grappa har han vært «jordfar» for et bredt utvalg av kvalitetsmusikk, og har i et kvart århundre vært alene om å ta et særskilt ansvar for landets fremste utøvere innen de mindre kommersielle sjangerne; jazz, samtidsmusikk, klassisk og folkemusikk. Grappa har vært en betydelig aktør i etableringen og driften av Musikkoperatørene og Diskos Distribusjon, som igjen har vært en viktig plattform for en rekke små norske indie-selskaper.
Suksesser kommer ikke av seg selv. Det krever kunnskap og kjennskap til bransjen, mange og lange arbeidsdager, evne til å se muligheter, god timing og sist, men ikke minst, en som ser, har troen på folk og som realiserer sine og andres ideer. Verdien og ringvirkningene av hva denne mannen har produsert er vanskelig å fastsette, det er imidlertid svært enkelt å verdsette ham høyt. Det er derfor en stor glede å kunne overrekke Årets ærespris til en stillfaren, men storslagen formidler av norsk musikk i alle sjangre; Grappas grunnlegger og alltid tilstedeværende direktør, Helge Westbye.

Musikkforleggerne ble stiftet i 1936 og består av norske musikkforlag som gjennom avtaler med opphavspersoner tilrettelegger, publiserer, markedsfører og lisensierer verk for salg og/eller bruk.

Fra forsiden

Meld deg på vårt nyhetsbrev