Nyhet

Sommerkurs med Nakama

Siste uka i juli arrangerer bandkollektivet Nakama sommerkurset Nakademiet på Flerbruket utenfor Oslo.

I sommer arrangerer kollektivet Nakama den andre utgaven av «Nakademiet», et sommerkurs hvor deltakerne skal tilbys en alternativ og helhetlig opplevelse av å jobbe med improvisert og komponert musikk på egne premisser.

– Nakama er bygget på et ønske om at musikk skal være en kollektiv prosess, og at musikk kan innebære så mye mer enn bare lyd. Musikk er også en sosial konstruksjon, en levemåte og for noen en livsfilosofi. Nakademiets musikk handler om samarbeid, om å dele opplevelser og oppgaver sammen, om å bygge hverandre sterke, og om å forhåpentligvis gjøre verden til et litt bedre sted, heter det i Nakamas presseskriv.

Nakama er bassist Christian Meeas Svendsen bandkollektiv, og med seg som lærere på Nakademiet har han Ayumi Tanaka (piano), Andreas Wildhagen (trommer) og Andreas Røysum (klarinett).

– Vi ønsker å være en sunn motvekt til den mer tradisjonelle tilnærmingen til jazz og improvisasjon. Vi avkaster ingen fremgangsmåter, teorier eller konsepter, og mener at alle utgangspunkt innehar potensiale for å skape fantastisk musikk, forteller de videre.

Flerbruket
Nakademiet arrangeres 26.-30. juli på Flerbruket, en forening som holder til i tidligere Gamle Østby Skole i Aurskog-Hølan. Det ble startet på initiativ fra musikerne Natali Abrahamsen Garner og Magnus Skavhaug Nergaard. Flerbruket har som formål å drifte og utvikle en arena for skaping, utvikling og presentering av mangfoldige kunstneriske uttrykk innenfor ulike kunstformer.

Mer informasjon om Nakademiet og påmelding her.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev