Nyhet

Sommerkurs med Nakama

Siste uka i juli arrangerer bandkollektivet Nakama sommerkurset Nakademiet på Flerbruket utenfor Oslo.

I sommer arrangerer kollektivet Nakama den andre utgaven av «Nakademiet», et sommerkurs hvor deltakerne skal tilbys en alternativ og helhetlig opplevelse av å jobbe med improvisert og komponert musikk på egne premisser.

– Nakama er bygget på et ønske om at musikk skal være en kollektiv prosess, og at musikk kan innebære så mye mer enn bare lyd. Musikk er også en sosial konstruksjon, en levemåte og for noen en livsfilosofi. Nakademiets musikk handler om samarbeid, om å dele opplevelser og oppgaver sammen, om å bygge hverandre sterke, og om å forhåpentligvis gjøre verden til et litt bedre sted, heter det i Nakamas presseskriv.

Nakama er bassist Christian Meeas Svendsen bandkollektiv, og med seg som lærere på Nakademiet har han Ayumi Tanaka (piano), Andreas Wildhagen (trommer) og Andreas Røysum (klarinett).

– Vi ønsker å være en sunn motvekt til den mer tradisjonelle tilnærmingen til jazz og improvisasjon. Vi avkaster ingen fremgangsmåter, teorier eller konsepter, og mener at alle utgangspunkt innehar potensiale for å skape fantastisk musikk, forteller de videre.

Flerbruket
Nakademiet arrangeres 26.-30. juli på Flerbruket, en forening som holder til i tidligere Gamle Østby Skole i Aurskog-Hølan. Det ble startet på initiativ fra musikerne Natali Abrahamsen Garner og Magnus Skavhaug Nergaard. Flerbruket har som formål å drifte og utvikle en arena for skaping, utvikling og presentering av mangfoldige kunstneriske uttrykk innenfor ulike kunstformer.

Mer informasjon om Nakademiet og påmelding her.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Eurytmi og avant garde på Nesodden

Juliana Venter lager kunstfest på sagnomsust odde, Ole Morten Vågan har fått seg oktett, Radio Tidsmaskinen skrur klokka frem og tilbake og vi har ETT spørsmål til Sondre Lerche i ukas Now's The Time.

Nyhet

Jazznytt18 på Deichman om musikkglede og rasisme

Høstsesongen av Jazznytt18 er i gang, og talkshowet arrangeres nå i den staselige Deichmansalen i Bjørvika, i det som er kåret til verdens beste bibliotek. Neste arrangement er førstkommende onsdag, 20. oktober, kl. 18.

Meld deg på vårt nyhetsbrev