Nyhet

Rolf Gammlengs ærespris til 50 kunstnere

Jon Balke, Stian Carstensen, Frode Gjerstad, Hedvig Mollestad og Mette Rasmussen er blant 50 kunstnere som har mottatt Rolf Gammlengs ærespris 2021.

Rolf Gammlengs ærespris til utøvende kunstnere ble delt ut av Fond for utøvende kunstnere under et digitalt arrangement 31. mai. Normalt deler fondet ut åtte større priser, men siden prisutdelingen i 2020 ble avlyst på grunn av pandemien, ønsket fondets styre i år å heller dele ut 50 ærespriser på á kr 25 000. Prisene tildeles profesjonelle frilansutøvere som «på en fortjenstfull måte og over tid har gitt oss utøvende kunst av høy kvalitet». Jon Balke, Harpreet Bansal, Øystein Blix, Stian Carstensen, Frode Gjerstad, Frode Haltli, Pål Hausken, Per Jørgensen, Hedvig Mollestad, Kjetil Møster, Olaf Olsen og Mette Rasmussen er blant mottakerne. Se oversikt over alle her.

Creo, Gramart, Norsk Artistforbund, Norsk jazzforum, Norsk Viseforum, FolkOrg, Norsk Tonekunstnersamfund, Norske Dansekunstnere, Norsk Skuespillerforbund og fondets styre har foreslått kandidater til prisene. Fondets styre har foretatt den endelige tildelingen.

Fond for utøvende kunstnere er et kulturfond som ble opprettet av Staten i 1956. Ved fondets 25-årsjubileum i 1982 innstiftet fondets styre en ærespris med navnet Rolf Gammleng-prisen. En vesentlig del av æren for at det i Norge ble etablert et fond for utøvende kunstnere tilfaller Norsk Musikerforbunds (nå Creo) tidligere leder Rolf Gammleng, og prisen bærer derfor hans navn, forklarer fondet på sine nettsider.

Fra forsiden

Jazzknappleik - TOU Scene, Stavanger, 16. juni 2021

Friimpro på samlebånd

Festivalkurator Nils Henrik Asheim bygger seg en lavmælt musikkmaskin på Jazzknappleiks første dag ved hjelp av automatiske pumper og Vestlands-baserte musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev