Nyhet

Oslojazz slipper programmet

Oslo Jazzensemble & Ola Kvernberg åpner Oslo Jazzfestival i august. Karin Krog & Hanna Paulsberg, Paal Nilssen-Love Circus, Jazzland-jubileum og Jazzintro-finalen er blant andre på programmet til festivalen som i år kan markere 35 år.

Fjorårets Oslo Jazzfestival var en suksess. Festivalen forteller at de har jobbet på spreng med å tilrettelegge så godt som mulig for at Oslos jazzelskende og konsertsultne publikum skal få en rekke minneverdige jazzopplevelser.

– Det gleder oss stort å arrangere festival i august nå som gjenåpningsplanene er i gang. Vi fikk bekreftet vår tilpasningsdyktighet ved fjorårets festival, og er svært optimistiske for uke 33 i august. Dette er Oslo på sitt beste, skrev Aftenposten etter åpningskonserten i fjor, og denne suksessen skal vi etterleve gjennom festivaluka i jazzhovedstaden, sier festivalsjef Øyvind Larsen.

Preges av norsk jazz
Mandag 16. august starter festivalen med årets åpningskonsert med Oslo Jazzensemble & Ola Kvernberg i ærverdige Marmorsalen på Sentralen. Samme dag spiller fjorårets Usbl Jazztalent-vinner Veslemøy Narvesen på Victoria Nasjonal jazzscene.

– Årets festival blir som fjoråret preget av norsk jazz skyhøye internasjonale nivå. Vårt kunstneriske mål er å presentere det som vi mener er jazzmusikk av den aller høyeste kvalitet anno 2021. Jazzens vesen er mer en tilnærming enn en sjanger, og i år presenterer vi et bredt omfang jazzmusikk som spenner seg over et mangfold av innfallsvinkler, sier festivalsjef Larsen.

På programmet står Karin Krog & Hanna Paulsbergs Calling Dexter-prosjekt, bestillingsverk av Kim Myhr, plateselskapet Jazzland Recordings sitt 25-årsjubileum med artister som Håkon Kornstad, Rymden og Juno, solokonserter med bl.a Anja Lauvdal og Mats Eilertsen, kirkekonsert med Trio Mediæval & Arve Henriksen, konserter i sola på Salt med Poing & Lars Lillo-Stenberg og På Stengrunn. I tillegg blir det klassiske Oslojazz-opplevelser på Nasjonal jazzscene Victoria med bl.a Bjørn Alterhaugs Friends Quartet, Petter Wettre: The Last Album, Paal Nilssen-Love Circus og fjorårets Nordisk Showcase-favoritter Bliss. Totalt består årets hovedprogram av 38 konserter. I tillegg til dette lanseres Nordisk Showcase, Serendip og øvrig sideprogram i juni.

Jazzintro-finale
Nytt av året er at Norsk jazzforums Jazzintro-finale med bandene Kongle Trio, Damata, Front!Front og Hein Westgård Trio legges til Oslo Jazzfestival:
– Det er en ære å endelig få finalen i jazzintro til Oslo Jazzfestival. Denne talentmønstringen som kårer årets unge jazzmusiker(e) annet hvert år, har utnevnt noen av den fineste jazzmusikeren i landet siden 1998, sier Larsen.

Gode smittevernsrutiner
Årets festivalkonserter er konsentrert rundt konsertstedene Sentralen, Victoria Nasjonal Jazzscene, Grønland Kirke, Salt og Universitetets aula, som alle er scener med godt innarbeidede rutiner for smittevern.
– Smittevern står i høyeste når vi arrangerer festival. Vi har innarbeidet gode smittevernsrutiner både internt i organisasjonen og eksternt med samarbeidspartnere på de ulike spillestedene. Det skal være trygt å besøke Oslo Jazzfestival, og alle regionale og nasjonale anbefalinger vedrørende smittevern følges, avslutter Øyvind Larsen.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Vi stuper ned i orgelsjøen

All Ears blir i januar første musikkfestival på nye MUNCH, Mats Eilertsen spiller for håpet på en ny kvartettplate, Eivind Opsvik gjør alt selv på ny soloplate og vi blir fjetret av Get Back.

Nyhet

Vossa Jazz med nye programslipp

Ola Kvernbergs Steamdome, ISÁK, Sylvie Courvoisier, Linus + Økland/Van Heertum/Zach og Sheila Jordan & Cameron Brown er alle klare for Vossa Jazz 2022.

Meld deg på vårt nyhetsbrev