Nyhet

Nytt Molvær-verk på Kongsberg Jazzfestival

Veteran og pioner Nils Petter Molvær er klar for Kongsberg Jazzfestival i juli med splitter nytt bestillingsverk. Publikum kan også glede seg til Siril Malmedal Hauge, solokonsert med Stian Carstensen og Tora Dahle Aagård i bandet TORA.

Trompetisten, komponisten og produsenten Nils Petter Molvær er en pioner i den nye fusjonsmusikken, der det programmerte møter det improviserte. Nå skal han pløye ny mark i et bestillingsverk for utvidet besetning, som vil bli fremført for første gang på Kongsberg Jazzfestival, forteller festivalen i en pressemelding i dag.
I bestillingsverket «Frameworks» har Molvær med seg Johan Lindstrøm på gitar/steel gitar, Jo Berger Myhre på bass, Erland Dahlen på trommer, Vladislav Delay på electronics/sampling, Haarpreet Bansal på fiolin, Sven Persson på lyd samt Tord Knudsen med lysdesign.

Plateaktuelle Siril Malmedal Hauge, Stian Carstensen solo samt gitarist Tora Dahle Aagård i bandet TORA er andre nye navn på festivalplakaten.

– Smittevern er i fokus og vi tar sikte på å invitere et begrenset antall publikum til gode konsertopplevelser i trygge rammer, innenfor gjeldende restriksjoner, forteller festivalsjef Ragnhild Menes.

Fra før av er Susanna & the Brotherhood of Our Lady, Håkon Kornstad & Oslo jazzensemble, Bjørn Eidsvåg, Marius Neset, Arild Andersen – jubileumskonsert, bestillingsverket «Polaroid» av Martin Horntveth, Maria Kannegaard, CC Cowboys, Iver Kleive & Knut Reiersrud og flere sluppet til årets festival. Mer om programmet her. 

Fra forsiden

Jazzknappleik - TOU Scene, Stavanger, 16. juni 2021

Friimpro på samlebånd

Festivalkurator Nils Henrik Asheim bygger seg en lavmælt musikkmaskin på Jazzknappleiks første dag ved hjelp av automatiske pumper og Vestlands-baserte musikere.

Meld deg på vårt nyhetsbrev