Nyhet

Presentasjon av doktorgradsarbeid under Nattjazz

De siste fire årene har Kjetil Møster vært doktorgradsstipendiat i kunstnerisk utviklingsarbeid ved Griegakademiet i Bergen. Tirsdag 1. juni presenterer han doktorgradsarbeidet sitt med avslutningskonsert under Nattjazz.

Gjennom utøving og samspill i situasjoner dominert av elektronisk og forsterket lyd har saksofonisten fra Bergen undersøkt hvordan instrumentets roller påvirkes, endres og utvikles. Gjennom hele sitt virke har Møster vært opptatt av å stille spørsmål ved sjangerdefinisjoner, blant annet ved å involvere seg i et mangfold av musikalske uttrykk og prosjekter.

– Ved hjelp av teknologi kan jeg samarbeide med flere ulike utøvere og aktører, og bruke andre musikkformer enn jeg er vant til, sier Kjetil Møster i en pressemelding fra Nattjazz.

Arbeidet har resultert i en rekke konserter og utgivelser, og på denne avslutningen under Nattjazz får publikum presentert et utvalg av det musikeren og forskeren har jobbet med. Det blir solosaksofon, både akustisk og i samspill med elektroniske verktøy. Man får høre den elektrofoniske saksofonen sammen med superprodusent Jørgen Træen, medstipendiat Tijs Ham og hans egendesignete elektroniske instrumenter og ikke minst tangenttrollmann Ståle Storløkken. Den musikalske reisen avsluttes med bandet Møster! (Nikolai Hængsle, Kenneth Kapstad, Hans Magnus Ryan), som også har fungert som hovedprosjektensemble gjennom hele stipendiatperioden.

Et begrenset antall dagspass til konserten er i salg nå.

Korrigering 11/5/21: vi skrev først at Kjetil Møster disputerer under Nattjazz, men opplysningene vi mottok var feil. Møsters disputas vil først skje ved en senere anledning, under Nattjazz holder han avslutningskonsert for sitt doktorgradsarbeide.

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Jazzparagrafen lever!

Zakarias Meyer Øverli tolker Steve Grossman og JazzArkivets eksistens var truet etter at Stavangers jazzparagraf ble foreslått fjernet. La jazzlørdagen leve, sier nå vi!

Nyhet

Nattjazz-suksess og ny pengegave

Nattjazz melder om publikumssuksess på årets festival. En ny og sjenerøs gave fra Trond Mohn sikrer også overskudd i regnskapet, forteller festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev