Nyhet

Siril Malmedal Hauge er NTNU-ambassadør for 2021

Under Jazzfest torsdag 6. mai ble Siril Malmedal Hauge utnevnt som NTNU-ambassadør for 2021. Hun går med dette inn som nummer 14 i rekken av universitetets musikalske ambassadører.

Siril Malmedal Hauge tok bachelor i jazz ved NTNUs Institutt for musikk fra 2012 til 2015. Hun har siden etablert seg som en meget spennende og merittert komponist og kunstner. Hauge har mottatt flere nasjonale og internasjonale utmerkelser for de i alt 16 utgivelsene hun har vært med på. Som NTNU-ambassadør, mottar Hauge et stipend på 50 000 kroner til videre kunstnerisk arbeid.

Jazz og NTNU går hånd i hånd
NTNU og Trondheim for øvrig har et nært forhold til jazz, både som kunstform og som utdanningsretning. Den første utgaven av studentfestivalen UKA gikk under navnet «Jazz» allerede i 1919, og det ble åpnet jazzklubb i byen så tidlig som i 1936. Dette bemerket prorektor for forskning, Tor Grande, i sin tale under tildelingen. Han hyllet samtidig en av NTNUs store stoltheter, jazzlinja ved Institutt for musikk, som i 40 år har utdannet flere av Norges fremste musikere.
— Utøvere fra Trondheims jazzmiljø har spilt rundt om i hele verden og musikere fra hele verden har kommet hit for å spille. Trondheim har vært, og er, en ledestjerne i utviklingen av norsk jazz, sa Grande i sin tale.

Samarbeid mellom NTNU og Jazzfest
Ambassadørordningen er et samarbeid mellom NTNU og Jazzfest – Trondheim Jazzfestival. Hvert år utnevnes en artist eller band, som på fremragende måte kan virke som en ambassadør for universitetet og jazzmiljøet i Trondheim. Det legges særlig vekt på artistens aktivitetsnivå, musikalske CV, kunstnerisk nivå og internasjonale virksomhet. Ambassadøren får et stipend som skal brukes til å videreutvikle deres kunstneriske aktivitet. Trondheim Jazzfestival administrerer ambassadørordningen i samarbeid med NTNU. Ambassadøren utpekes av en komité med medlemmer fra NTNU og Trondheim Jazzfestival. Årets komité har bestått av Gunnar Kåre Hansen (NTNU), Sissel Vera Pettersen (musiker) og Ernst Wiggo Sandbakk (Trondheim Jazzfestival).

Fra forsiden

Now's the time

NTT: Hva har du i rasleposen NÅ da, Hans Hulbækmo?

Stort perkusjonsportrett med solodebutant Hans Hulbækmo, Hilde Louise Asbjørnsen om storband, swing og Stardust-suksess, punktvis gjennomgang med Erik Honoré, videodebut fra Henriette Eilertsen, strøtanker fra uka som gikk og mye annet.

Stian Westerhus m/Erland Dahlen – Victoria, Nasjonal jazzscene – 27. september 2023

Rocker jazzscenen med avantgarde

Stian Westerhus lar feeling og eksperiment bli to sider av samme sak.

Meld deg på vårt nyhetsbrev