Nyhet

Slipp fra sommerfestivaler

Sommerfestivalene fortsetter sine programslipp tross usikre tider. Moldejazz, Nattjazz og Kongsberg Jazzfestival har alle lansert nye artister.

På Nattjazz i Bergen i mai/juni er Poesidigg tilbake med et stjernelag av norske poeter på scenen. I tillegg er Meelodi, Bangkok Lingo, Bergen Ungdomsstorband og vinnerne av Jazz-i-sikte Joscha’s Midnight Preachers og Tacken Touz klare for årets Nattjazz. Marius Neset & Bergen Big Band, Lilja, Stian Westerhus, Siril Malmedal Hauge, Jaga Jazzist og Hanna Paulsberg Concept er blant tidligere lanserte artister. Se hele programmet her.

– Festival blir det også i år
Paal Nilssen-Love «Circus», Red Kite, A Tonic for the Troops, Hedda Mae, TORA samt Trondheim Jazzorkester & Signe Emmeluth med bestillingsverket «Physicality in/emotion» er alle nye navn på Moldejazz-plakaten.
– Det er mye vi ikke vet om sommeren ennå, men en ting vi vet sikkert er at vi ikke skal være noe dårligere enn i fjor! Vi er tross alt blitt 60 år og festival blir det også i år, skriver landets eldste festival i en pressemelding.
Fra tidligere har Moldejazz sluppet Ellen Andrea Wang Trio, Trondheim Jazzorkester og GURLS, Ane Brun, Jaga Jazzist, Ola Kvernberg – Steamdome vol. 2, Daniel Herskedal feat Emilie Nicolas, Steinar Raknes & The STILLHOUSE Band og Valkyrien Allstars. Festivalen lanserer også ny jazzbutikk på nett hvor du enkelt kan kjøpe billetter, skjorter, plakater, gavekort og festivaleffekter i én og samme handel. Mer om jazzbutikken og festivalprogrammet her.

Horntveths snapshots på Kongsberg
Martin Horntveth har komponert bestillingsverket Polaroid, som skal urfremføres under Kongsberg Jazzfestival. Verket byr på snapshots fra Horntveths hode og hans musikalske verden.
– Jeg går inn i et totalt ukjent musikalsk landskap og ikler meg blant annet musikk jeg selv aldri før har lyttet til, sier Martin Horntveth om bestillingsverket sitt. Det er utrolig spennende å utfordre musikksmaken så voldsomt som jeg gjør nå og jeg vet ærlig talt ikke helt hvor det ender. Men prosjektet drives fremover av lekenhet, nysgjerrighet, sjangervandring og et stort hint av guilty pleasure. I deler av musikken har jeg tenkt at det er lov å le, sier han.
Andre Kongsberg-klare konserter er Susanna & the Brotherhood of Our Lady, Mid-Atlantic: Håkon Kornstad & Oslo jazzensemble, Arild Andersen: Jubileumskonsert, Maria Kannegaard Trio, og Marius Neset: NEXT. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev