Nyhet

Soddjazz åpner i dag

Festivalen Soddjazz i Trøndelag åpner torsdag 29. april. Susanna, Wako, Hedvig Mollestad & Trondheim Jazzorkester «Maternity Beat» og Maria Kannegaard Trio er blant mye godt norsk på programmet.

Det er ikke så mange steder i landet det kan arrangeres festival i disse dager, men Soddjazz på Inderøy i Trøndelag har klart å få på plass et solid program innenfor dagens restriksjoner.

— Vi følger selvsagt alle gjeldende smittevernsregler, og er vi meget opptatt av at alle på Soddjazz, både publikum, artister og alle andre involverte, skal føle seg helt trygge på festivalen. Derfor blir det bl.a. mere nedstrippa i år, hva angår det sosiale. Vi vil ikke ha jamsessions, og det sier seg selv at mingling ikke er en mulighet. De spontane møtene i sene nattetimer er jo normalt en viktig del av festivalfølelsen, men i år er vi bare superglade for at vi faktisk kan gjennomføre konsertene, og gi publikum gode opplevelser, fortalte kunstnerisk leder, Sissel Vera Pettersen, til forrige ukes Now’s The Time.

– Kunst og kultur er jo bindemiddelet i livene våre, og jeg tror vi er mange som har en enorm sult etter å få dele dette nå. Å få bli rørt sammen – i samme rom og i samme øyeblikk… få følelsen av å være en del av en flokk igjen, sier Pettersen.

Soddjazz arrangeres 29. april – 2. mai. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Nyhet

Vossa Jazz utlyser to stillinger

Etter ett års permisjon fra stillingen som festivalsjef i Vossa Jazz, har Trude Storheim annonsert at hun går nye veier. Nå utlyser festivalen både sjefsjobben og en produsentstilling. Søknadsfrist er 12. mai.

Meld deg på vårt nyhetsbrev