Nyhet

Soddjazz åpner i dag

Festivalen Soddjazz i Trøndelag åpner torsdag 29. april. Susanna, Wako, Hedvig Mollestad & Trondheim Jazzorkester «Maternity Beat» og Maria Kannegaard Trio er blant mye godt norsk på programmet.

Det er ikke så mange steder i landet det kan arrangeres festival i disse dager, men Soddjazz på Inderøy i Trøndelag har klart å få på plass et solid program innenfor dagens restriksjoner.

— Vi følger selvsagt alle gjeldende smittevernsregler, og er vi meget opptatt av at alle på Soddjazz, både publikum, artister og alle andre involverte, skal føle seg helt trygge på festivalen. Derfor blir det bl.a. mere nedstrippa i år, hva angår det sosiale. Vi vil ikke ha jamsessions, og det sier seg selv at mingling ikke er en mulighet. De spontane møtene i sene nattetimer er jo normalt en viktig del av festivalfølelsen, men i år er vi bare superglade for at vi faktisk kan gjennomføre konsertene, og gi publikum gode opplevelser, fortalte kunstnerisk leder, Sissel Vera Pettersen, til forrige ukes Now’s The Time.

– Kunst og kultur er jo bindemiddelet i livene våre, og jeg tror vi er mange som har en enorm sult etter å få dele dette nå. Å få bli rørt sammen – i samme rom og i samme øyeblikk… få følelsen av å være en del av en flokk igjen, sier Pettersen.

Soddjazz arrangeres 29. april – 2. mai. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev