Nyhet

Soddjazz åpner i dag

Festivalen Soddjazz i Trøndelag åpner torsdag 29. april. Susanna, Wako, Hedvig Mollestad & Trondheim Jazzorkester «Maternity Beat» og Maria Kannegaard Trio er blant mye godt norsk på programmet.

Det er ikke så mange steder i landet det kan arrangeres festival i disse dager, men Soddjazz på Inderøy i Trøndelag har klart å få på plass et solid program innenfor dagens restriksjoner.

— Vi følger selvsagt alle gjeldende smittevernsregler, og er vi meget opptatt av at alle på Soddjazz, både publikum, artister og alle andre involverte, skal føle seg helt trygge på festivalen. Derfor blir det bl.a. mere nedstrippa i år, hva angår det sosiale. Vi vil ikke ha jamsessions, og det sier seg selv at mingling ikke er en mulighet. De spontane møtene i sene nattetimer er jo normalt en viktig del av festivalfølelsen, men i år er vi bare superglade for at vi faktisk kan gjennomføre konsertene, og gi publikum gode opplevelser, fortalte kunstnerisk leder, Sissel Vera Pettersen, til forrige ukes Now’s The Time.

– Kunst og kultur er jo bindemiddelet i livene våre, og jeg tror vi er mange som har en enorm sult etter å få dele dette nå. Å få bli rørt sammen – i samme rom og i samme øyeblikk… få følelsen av å være en del av en flokk igjen, sier Pettersen.

Soddjazz arrangeres 29. april – 2. mai. Se hele programmet her.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev