Nyheter

Inviterer Europa til digital PLAY GROUND-konferanse fra Bergen

Sammen med festival- og arrangørpartnere i Belgia, Frankrike, Italia og Romania, inviterer Østnorsk jazzsenter til den første av i alt fem konferanser som tematiserer bruk av musikk og samspill i inkluderingsprosjekter for barn og unge.

Kari Grete Jacobsen. Foto: Østnorsk jazzsenter
– Gjennom medlemsorganisasjonen Europe Jazz Network har vi fått ta del i et nytt samarbeid med fire europeiske festival- og konserthus-arrangører, forteller Kari Grete Jacobsen, daglig leder i Østnorsk jazzsenter.

– Sammen etablerer vi et treårig musikkundervisningsprosjekt. Parallelt med musikkprosjektene i fem land, inviterer vi til åpne konferanser hvor vi setter musikkundervisning, musikkterapi og ulike inkluderingsprosjekter på agendaen. Målet for konferansene er å dele kunnskap på tvers av landegrensene, i tillegg til å vise fram gode musikk- og samspillprosjekter som andre aktører kan bli inspirert av.

– Vi er utrolig stolte av å stå for åpningen av det internasjonale PLAY GROUND-prosjektet, og inviterer med dette musikere, pedagoger, akademikere og beslutningstakere fra hele Europa til digital konferanse fra Norge 5. og 6.mai, avslutter Jacobsen.


Forskning og praksis
På programmet for den første internasjonale PLAY GROUND-konferansen zoomer arrangørene Østnorsk jazzsenter og Samspill inn på Vestlandet og Bergen. Konferansedeltakere fra hele Europa inviteres til to ulike presentasjoner med påfølgende oppsummering og mulighet for å stille spørsmål til panelistene via chat.

På konferansens første dag presenteres forskning på musikkens muligheter og potensiale i møte med utsatte ungdommer og flyktninger, når førsteamanuensis og leder for Griegakademiets senter for musikkterapiforskning ved Universitetet i Bergen, Viggo Krüger, og stipendiat samme sted, Ole Kristian Einarsen, deler kunnskap om funn og resultater fra samspillprosjektet «Kom nærmere». De to vil også presentere problemstillinger og metodikk for Einarsens kommende doktorgrad fra feltarbeidet som skal gjennomføres i den spanske eksklaven Melilla i Nord-Afrika.

Dag to av PLAY GROUND-konferansen består av et møte med to av de ledende musikerne bak Fargespill, produksjonen som setter hele verden på én scene; Ole Hamre og Irene Kinunda Afriyie. I samtale med produsent for Festspillene i Bergen, Rachel Louis, vil Hamre og Afriyie blant annet fortelle mer om filosofien og metoden som ligger bak forestillingen.

Last ned komplett program her. Konferansen foregår på engelsk. Gratis deltakelse.

Påmelding via playgroundproject.eu
Samspill International Music Network og Østnorsk jazzsenter er arrangører.

PLAY GROUND er initiert av fem medlemmer i Europe Jazz Network: 

  • Handelsbeurs Concertzaal, Belgia
  • Banlieues Bleues Festival, Frankrike
  • Jazz in the Park / Fapte, Romania
  • TAM Tutta un’Altra Musica, Italia
  • Østnorsk jazzsenter, Norge

PLAY GROUND er støttet av CREATIVE EUROPE.

Fra forsiden

Konsert

Ungjazzfest på Victoria

Helgen 15. og 16. juni markerer et hundretalls ungjazzere at det er ti år siden etableringen av Østnorsk jazzsenters første regionale ungdomsjazzorkester.

Nyhet

Festivalidyll i skogen

Motvind i Middelalderskogen byr på store navn innen jazz og impro så vel som marokkansk gnawa, indisk klassisk musikk, norsk folkemusikk og dans ut i de sene nattetimer. Joe McPhee er årets Artist i Residence under festivalen som arrangeres 21. - 23. juni.

Meld deg på vårt nyhetsbrev