Nyhet

Spellemann til Maria Kannegaard Trio

Maria Kannegaard Trio ble søndag 11. april tildelt Spellemannprisen for albumet «Sand i en vik».

Pianist og komponist Maria Kannegaard ble søndag under et intervju med NRK P2 overrasket med Spellemannpris i jazzkategorien. Programlederne i radioprogrammet Jazzklubben hadde i følge NRK invitert Kannegaard til en prat om det å bli nominert, men overrasket i stedet Kannegaard med tildeling av den gjeve prisen.

Maria Kannegaard har spilt med Thomas Strønen (trommer) og Ole Morten Vågan (bass) siden de møttes i studietida på jazzlinja i Trondheim på nittitallet.
– Å spille med Thomas og Morten er som å komme hjem. Det er som en familie. Jeg klarer ikke å sette ord på hva det er med oss tre, men det er veldig trygt og godt. Samtidig tar vi masse sjanser, men det er den følelsen av at vi er sammen om det, sa Kannegaard til P2.

Albumet «Sand i en vik» var det første fra trioen på 12 år da det ble sluppet høsten 2020. Suverent plate-comeback, skrev Terje Mosnes på Jazzinorge.no. Les også intervju med Maria Kannegaard samt nominerte Harald Lassen i Now’s The Time.

Spellemann her og der
På grunn av pandemien har Spellemannshowet blitt annerledes enn tidligere. Spellemann besøker de nominerte rundt i landet, så alle får anledning til å gå på rød løper og få en «touch av award-showstemingen». Flere av prisene blir utdelt i radio og TV-programmer gjennom uka. Søndag 12. april ble de første to prisene utdelt, jazz og folkemusikk.
Opptakene og prisutdelingene blir presentert i to programmer på NRK1 16. april.
I forbindelse med Spellemann vil NRK P1 spille kun norsk musikk hele døgnet fra mandag 12. april til og med fredag 16. april. På fredagen gjør alle de andre radiokanalene på NRK det samme.

Fra forsiden

Nyheter

OJKOS søker to nye medlemmar

OJKOS er eit komponist-kollektiv for skapande utøvarar, der kvart medlem skriv og får framført sin musikk mot å spele andre sine verk. No opnar de opp for søknader for å fylle to ledige plassar i ensemblet fra hausten 2024. Søknadsfrist er 8. januar 2024.

OJKOS spiller: Magnus Murphy Joelson - Victoria, Nasjonal jazzscene - 28. november 2023

Komponist med mye på hjertet

KONSERT: Orkesteret for jazzkomponister i Oslo gir liv til kompleksiteten i kveldens låter.

Meld deg på vårt nyhetsbrev