Nyhet

Verdenspremierer på Kongsberg Jazzfestival

Håkon Kornstad og Oslo jazzensemble urframfører verket Mid-Atlantic som åpningskonsert på Kongsberg Jazzfestival 2021. Marius Neset får verdenspremiere med nytt band.

Saksofonist, operasanger og komponist Håkon Kornstad og Oslo jazzensemble mønstrer på Amerikabåten. I juli urfremføres ‘Mid-Atlantic’ som åpningskonsert på Kongsberg Jazzfestival.
Mid-Atlantic var kulturlivets og den politiske elitens britisk-amerikanske lingo fra mellomkrigsåra. Dialekten er historie, men grammatikken lever videre i jazzens arvestoff. Og omvendt – mange av de europeiske komponistene og utøverne lot seg fascinere av jazzmusikkens harmonikk.

– Dette blir en glimrende åpning av festivalen, der vi får høre ny musikk i overraskende rammer med noen av de ypperste utøverne på det norske jazzfeltet, sier festivalsjef Ragnhild Menes.

Marius Neset med verdenspremiere på nytt band
Marius Neset er en musiker som kan se tilbake på stadig nye kunstneriske høydepunkt. De siste årene har han skrevet mye musikk for store ensembler, blant annet for Bergen Filharmoniske Orkester og London Sinfonietta. I 2018 skrev han verket Viaduct for sistnevnte, et verk som ble urfremført på Kongsberg Jazzfestival i forbindelse med at han hadde mottatt festivalens store musikerpris.
Etter å ha jobbet mye med store ensembler, vil Marius Neset nå utforske nye veier for kvintettformatet. På Kongsberg blir det verdenspremiere på hans nye band NEXT med blant annet de to britiske musikerne Elliot Galvin og Rob Mullarkey.

Begrenset antall billetter
Grunnet dagens gjeldende smittevernrestriksjoner legges det til å begynne med kun ut et begrenset antall billetter til begge disse to konsertene.
– Vi vil legge ut flere dersom det åpnes for det, men det kan være lurt å være tidlig ute, sier festivalsjef Ragnhild Menes. – Skulle arrangementet bli påvirket av Covid-19 og i verste fall bli avlyst, er publikum garantert å få pengene tilbake, avslutter hun.

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev