Nyhet

Tingingsverket med endret besetning

Ingebrigt Håker Flatens bestillingsverk til Vossa Jazz kommer med ny besetning.

Bassist Ingebrigt Håker Flaten skulle levere Tingingsverket til fjorårets Vossa Jazz, men på grunn av koronapandemien ble hele festivalen avlyst og konserter utsatt til 2021. Det er fortsatt mye usikkerhet knyttet til festival- og konsertvirksomhet denne vinteren og våren, så Vossa Jazz må ta hensyn til gjeldende retningslinjer fra myndighetene i sin videre planlegging. Det betyr blant annet at programmet vil bestå av artister bosatt her i landet, og det påvirker også Ingebrigt Håker Flatens bestillingsverksbesetning. Oktetten bestod opprinnelig av musikere fra Norge, USA og Slovenia, men nå ble Håker Flaten nødt til å tenke nytt:

– Besetningen for Vossa Jazz-bestillingsverket mitt ‘(EXIT) KNARR’ var i utganspunktet satt sammen av musikere jeg har knyttet sterk kontakt med omkring i verden gjennom turnering og lange opphold i utlandet de siste årene. Dessverre kunne ikke dette bandet la seg gjennomføre under dagens Covid-19 realitet! Jeg har flyttet ‘hjem’ etter 14 år i USA og vi har alle blitt tvunget til å tenke nytt. Det er ikke lenger mulig å være like ‘global’ som før, men for meg har dette skapt en fantastisk mulighet til å samle sammen et nytt og langt mere lokalt band med musikere jeg digger max og lenge har hatt lyst til å jobbe med, forteller Ingebrigt Håker Flaten.

Mette Rasmussen (altsax), Oscar Grönberg (piano), Olaf Olsen (trommer) og Eivind Lønning (trompet) er de fire nye som sammen med Håker Flaten og Atle Nymo (tenorsax, bassklarinett), Oddrun Lilja (gitar, vokal) og Veslemøy Narvesen (trommer, perkusjon) danner oktetten KNARR i 2021.

Tittelen på Tingingsverket beskrives på følgende måte: EXIT kan symbolisera retning, frigjering og motstand. KNARR var namnet på skipa vikingane bygde på 1000-talet, og symbolikken i denne konteksten kan spegla tradisjon og dei mange inspirasjons-kjeldene Håker Flaten har blitt påverka av etter mange år som omreisande og arbeidande musikar med base i verdsmetropolar som Oslo, Chicago, Mexico City og Austin.

Vossa Jazz arrangeres 26. – 28. mars 2021. Urframføring av Tingingsverket blir lørdag 27. mars 2021 i Vossasalen.

Fra forsiden

Moldejazz 2024 - dag 3 og 4

Folkefesten og jazzen møtes i kveldssola

FESTIVAL: Moldejazz på onsdag og torsdag går fra sur vind til godvær, Jaap Blonk fascinerer både ute og inne, Lightning Trio, Bliss Quintet, Schemes og Coincidences møtes i Jazzintro-finalen, Bill Frisell finner vrengpedalen og den store og den lille festivalen møtes på takterrassen i ellevetiden om kvelden.

Meld deg på vårt nyhetsbrev