Nyhet

Djangofestivalen flyttes til juni

Den årlige stringswingfestivalen som skulle arrangeres på Cosmopolite i Oslo i slutten av januar, er nå flyttet til juni.

Siden 1980 har den årlige Djangofestivalen vært arrangert i slutten av januar for å markere fødselsdagen til gitaristen Django Reinhardt. Dagens smittevernrestriksjoner gjør nå at hele festivalen må flyttes til juni.

–  Men vi tror dette kan fungere veldig bra som en sommerfestival, forteller fungerende daglig leder ved Cosmopolite, Marthe Heggenhougen, som ser optimistisk på sommeren. Hun forteller at programmet vil bli det samme med blant annet Hot Club De Norvegè + Majken Christiansen, Aurore Voilqué Trio feat. Angelo Debarre og Nitcho Reinhardt Trio. Jon Larsen, grunnleggeren av både Hot Club de Norvège og Djangofestivalen, vil være konferansier.

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen gjennom årenes løp. Festivalen har hatt stor betydning for stringswingtradisjonen i Norge, men også vært en inspirasjon for liknende festivaler i andre land. Det er nå djangofestivaler i mer enn 60 land, og den norske festivalen er verdens eldste. Cosmopolite på Torshov i Oslo har vært vertskap for Djangofestivalen siden 1992.

Alle billetter og festivalpass kjøpt til festivalen i januar blir gjeldene på de nye datoene i juni, men kjøpte billetter kan også refunderes via Ticketmaster, opplyser Cosmopolite.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev