Nyhet

Djangofestivalen flyttes til juni

Den årlige stringswingfestivalen som skulle arrangeres på Cosmopolite i Oslo i slutten av januar, er nå flyttet til juni.

Siden 1980 har den årlige Djangofestivalen vært arrangert i slutten av januar for å markere fødselsdagen til gitaristen Django Reinhardt. Dagens smittevernrestriksjoner gjør nå at hele festivalen må flyttes til juni.

–  Men vi tror dette kan fungere veldig bra som en sommerfestival, forteller fungerende daglig leder ved Cosmopolite, Marthe Heggenhougen, som ser optimistisk på sommeren. Hun forteller at programmet vil bli det samme med blant annet Hot Club De Norvegè + Majken Christiansen, Aurore Voilqué Trio feat. Angelo Debarre og Nitcho Reinhardt Trio. Jon Larsen, grunnleggeren av både Hot Club de Norvège og Djangofestivalen, vil være konferansier.

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen gjennom årenes løp. Festivalen har hatt stor betydning for stringswingtradisjonen i Norge, men også vært en inspirasjon for liknende festivaler i andre land. Det er nå djangofestivaler i mer enn 60 land, og den norske festivalen er verdens eldste. Cosmopolite på Torshov i Oslo har vært vertskap for Djangofestivalen siden 1992.

Alle billetter og festivalpass kjøpt til festivalen i januar blir gjeldene på de nye datoene i juni, men kjøpte billetter kan også refunderes via Ticketmaster, opplyser Cosmopolite.

Fra forsiden

Nyhet

Baker Hansen sesongåpner Urijazz

Torsdag 26. januar åpner Urijazz i Tønsberg konsertsesongen med Baker Hansen som gjør Chet Baker på hallingmål. Videre utover vinteren presenterer Urijazz konserter med blant annet Erlend Skomsvoll Trio, Time Is A Blind Guide og Marit Sandvik & Nova Onda.

Nyhet

– Jazzbredden på sitt aller flotteste

Bodø Jazz Open åpner 1. februar, og kunstnerisk leder Roger Johansen forteller om et bredt festivalprogram med lokale, nasjonale og internasjonale musikere i nye samarbeid. Lokale helter møter kjente artister, sånt bygger stolthet og begeistring, forteller Johansen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev