Nyhet

Djangofestivalen flyttes til juni

Den årlige stringswingfestivalen som skulle arrangeres på Cosmopolite i Oslo i slutten av januar, er nå flyttet til juni.

Siden 1980 har den årlige Djangofestivalen vært arrangert i slutten av januar for å markere fødselsdagen til gitaristen Django Reinhardt. Dagens smittevernrestriksjoner gjør nå at hele festivalen må flyttes til juni.

–  Men vi tror dette kan fungere veldig bra som en sommerfestival, forteller fungerende daglig leder ved Cosmopolite, Marthe Heggenhougen, som ser optimistisk på sommeren. Hun forteller at programmet vil bli det samme med blant annet Hot Club De Norvegè + Majken Christiansen, Aurore Voilqué Trio feat. Angelo Debarre og Nitcho Reinhardt Trio. Jon Larsen, grunnleggeren av både Hot Club de Norvège og Djangofestivalen, vil være konferansier.

Mange av de største navnene innen stringswing-musikken har stått på scenen under Djangofestivalen gjennom årenes løp. Festivalen har hatt stor betydning for stringswingtradisjonen i Norge, men også vært en inspirasjon for liknende festivaler i andre land. Det er nå djangofestivaler i mer enn 60 land, og den norske festivalen er verdens eldste. Cosmopolite på Torshov i Oslo har vært vertskap for Djangofestivalen siden 1992.

Alle billetter og festivalpass kjøpt til festivalen i januar blir gjeldene på de nye datoene i juni, men kjøpte billetter kan også refunderes via Ticketmaster, opplyser Cosmopolite.

Fra forsiden

Maria Kannegaard Trio – Victoria, Nasjonal Jazzscene – 21. september 2023

Mesterlig og menneskelig

På en torsdag kveld er denne trioen en ren gave til musikken.

Nyhet

Ung jazz boltrer seg i Slemmestad

Nothing Personal, Billy Meier og Bento Box Trio spiller på Jazzfest DIGEL på Slemmestad MEK i Asker lørdag 23. september. - DIGEL ønsker å kjenne pulsen av den unge nasjonale jazzscenen og være en boltreplass for unge musikere og for et interessert og sultent publikum, forteller arrangøren.

Meld deg på vårt nyhetsbrev