Nyhet

Karin Krog hedres av Svensk Jazz

Riksforbundet Svensk Jazz har tildelt vår egen Karin Krog utmerkelsen Lifetime Achievement 2020.

Prisen Lifetime Achievement tildeles en person eller organisasjon for livslang innsats i jazzens tjeneste, gjerne med tilknytning til jazzen i Sverige.

– Karin Krog er en verdensstjerne med en veldig imponerende katalog. Det er virkelig på tide at Svensk Jazz hyller en av vår tids store jazzsangere, sier Gunno Sandahl, styreleder i Svensk Jazz.

I begrunnelsen for prisen står det blant annet at Karin Krog er «En av Nordens främsta och mesta jazzsångerskor som varit med om att sätta vår del av världen på jazzkartan. Hon är en föregångare också för experimentell jazzsång och har samarbetat med bland andra Dexter Gordon, Archie Shepp, John Surman, Nils Lindberg och Bengt Hallberg. Hennes första platta gavs ut 1964 och hon ger fortfarande ut musik!»

– Jeg er beæret og overveldet over å motta en slik pris. Det er veldig, veldig trivelig at den kom fra Sverige, som nesten er mitt andre land, sier Karin Krog selv.
Prisen skulle opprinnelig deles ut under en større prisseremoni i Sverige, men dette ble avlyst på grunn av koronapandemien. I stedet ble prisen overrakt av Norsk jazzforums daglig leder, Gry Bråtømyr, som også hadde en hyggelig samtale med Krog hvor hun blant annet forteller mer om sin tilknytning til Sverige:

Fra forsiden

Nyhet

Tysk prestisjepris til Bendik Giske

Bendik Giske ble nylig kåret til årets artist under German Jazz Prize. En saksofonist og komponist som kontinuerlig flytter grensene, uttaler juryen i sin begrunnelse.

OJKOS spiller: Andrine Dyblie Erdal - Victoria, Nasjonal jazzscene - 23. april 2024

Prima fra ungdommen

Andrine Dyblie Erdals komposisjoner gir OJKOS nye numre og adresser å levere på.

Meld deg på vårt nyhetsbrev