Nyhet

Mariann Bjørnelv blir ny festivalsjef i Moldejazz

Moldejazz har ansatt ny festivalsjef. Mariann Bjørnelv tiltrer stillingen 1. mars 2021.

Mariann Bjørnelv kommer fra stillingen som daglig leder av studenthuset Folken i Stavanger som hun har hatt de siste sju årene. Hun er også styremedlem i Norske Konsertarrangører og kursholder for NKA innen temaene frivillighet, personell, organisasjon og økonomi. Bjørnelv innehar i dag også ulike roller i Mablis-festivalen, Skral Festival og har arbeidet med en rekke andre festivaler.

– Mariann har overbevist oss om sitt engasjement, kapasitet og kompetanse knyttet til utvikling og drift av kulturinstitusjoner. Med sitt vinnende vesen og tilgjengelige lederstil har jeg god tro på at hun vil bli tatt godt imot i Moldejazz’ administrasjon, blant de frivillige og i forhold til samarbeidspartnere og byens jazzelskende publikum. Det er med stor tilfredshet og glede vi ser fram til å ønske Mariann velkommen til å lede Moldejazz inn i en ny tid og til nye sterke opplevelser som setter spor, sier styreleder i Moldejazz, Stein Berg Oshaug.

Før Folken var Bjørnelv daglig leder for STAR, Rogalands kompetansesenter for rytmisk musikk. Hun er bachelorutdannet innen hotell- og økonomisk ledelse, har grunnfag musikk i tillegg til universitetsstudier innen kultur og ledelse. Gjennom sitt arbeid og som utøvende musiker har hun skaffet seg et stort nettverk og bred erfaring innen kulturfeltet nasjonalt, forteller festivalen i en pressemelding.

– Moldejazz er jo en bauta i norsk musikkliv, en institusjon som setter standarden og viser vei. Da jobben som festivalsjef dukket opp var det ingen tvil om at dette måtte jeg prøve meg på! Så holdt det helt inn. Det har ikke gått helt opp for meg ennå rett og slett. Jeg gleder meg stort til å bli kjent med festivalen og byen og ikke minst få bo et sted med fjell som er så vakre. Jeg har savna fjell som er ordentlige fjell og ikke berg. Jeg er sikker på at Molde og jeg skal få det veldig fint sammen, sier Mariann Bjørnelv.

NK i Moldejazz, Cecilie Nogva, er konstituert festivalsjef fra 1. januar til 1. mars 2021.

Fra forsiden

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Grete Skarpeid

Grete Skarpeid ga nettopp ut sitt andre album, «Beyond Other Stories», arrangert og produsert av Aruan Ortiz. Et filmteam har i fire år fulgt Skarpeid og hennes samarbeid med Aruan, og til høsten slippes dokumentarfilmen «Grete - and the Cuban pianist».

Nyhet

NTT: Juks og fanteri

Vi byr på faglig påfyll om ubehaget i strømmeøkonomien ved Anja Nylund Hagen og bedragerfenomenet i musikken ved Jo Fougner Skaansar, Ragnhild Fangel Jamtveit er klar med ny Pom Poko-skive, Kafé Hærverk har gitt ut en helsikkes omfangsrik samler, vi har fått leserbrev og mye mer i ukas Now's The Time!

Meld deg på vårt nyhetsbrev