Nyhet

Jazzfest i rute

Jazzfest i Trondheim satser på å gjennomføre festivalen 26. – 29. november som planlagt, med et program med mer lokal tilknytning og flere unge talenter.

Store navn som Arild Andersen Trio, Trondheim Voices og Ketil Bjørnstad står på årets Jazzfest-program, men konsekvensene av koronapandemien har åpnet for flere unge og lokale musikere.

– Vi har alltid hatt en stor andel nåværende NTNU Jazzlinjestudenter på programmet. Men siden vi måtte kansellere alle utenlandske artister blir programmet mer lokalt og nasjonalt enn vanlig. Men når vi er så heldige at vi bor i en nasjon med hundrevis av musikere på internasjonalt toppnivå vil ikke dette prege den kunstneriske kvaliteten, sier festivalsjef Ernst Wiggo Sandbakk.

Peders Hode, Isabelle Eberdean , Philip Granly Trio og Krambua Strings er band med tilknytning til Jazzlinja på NTNU, og spiller alle under årets Jazzfest.
– Disse fire bandene var alle studentband i vår, når festivalen skulle vært arrangert. Siden da har Philip Granly Trio tatt eksamen og gått videre i livet. Flyttet hjem til Oslo. Men trioen er for bra til at vi ikke kan hente dem opp, forteller Sandbakk.

Vil gjennomføre som planlagt
Jazzfest i Trondheim skulle opprinnelig vært arrangert i mai, men ble rammet da hele Norge stengte ned og arrangementsforbudet kom. Festivalen bestemte seg i stedet for å utsette alt til siste helgen i november. Dagens situasjon varierer i ulike deler av landet og lokale myndigheter har forskjellige regler og påbud, men Sandbakk er bestemt på å gjennomføre.
– Vi følger nøye med på utviklingen, er litt nervøse, men krysser fingrene. Heldigvis er ikke situasjonen illevarslende i Trondheim. Jeg sa at jeg var nervøs, men begynner egentlig å bli skikkelig forbanna, for mens landets mest kultiverte folk, vårt publikum, har tatt den såkalte dugnaden på fullt alvor og gjort sin del av jobben, så har Erna flydd inn hundrevis av fly med utenlandsk arbeidskraft, uten å teste dem. Det er for jævlig å tenke på, sier Sandbakk.
Og på spørsmål om gårsdagens avlysning av Kongsberg Jazzweekend vil endre noe for gjennomføringen av Jazzfest, svarer Sandbakk kontant nei.  – Men vi kommer til å følge loven og ta alt smittevern på høyeste alvor, avslutter han.

Se hele Jazzfest-programmet her.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev