Nyhet

Kongsberg Jazzweekend er avlyst

Med bakgrunn i den pågående Covid-19 pandemien og regjeringens smitteverntiltak, ser Kongsberg Jazzfestival seg ute av stand til å gjennomføre Kongsberg Jazzweekend i november.

Kongsberg Jazzfestival i juli ble avlyst i sin helhet, og med Kongsberg Jazzweekend 20.-22. november, ønsket de å gå tilbake til røttene og feire sjela til festivalen. Nå ser de seg nødt til å avlyse for andre gang.

– Målet med Kongsberg Jazzweekend var å gi en håndsrekning til musikere, takke partnere for støtte og gi musikkopplevelser til publikum i trygge rammer. Det var ment som et plaster på såret etter at vi i mars måtte ta den tunge beslutningen om å avlyse Kongsberg Jazzfestival for første gang siden 1964. Det er med tungt hjerte vi nå må avlyse igjen, sier styreleder Juel H. Rye i en pressemelding. Styret fattet i går kveld beslutningen om å avlyse med bakgrunn i den pågående Covid-19 pandemien og regjeringens smitteverntiltak.

Ikke et lokalt arrangement
– Det er en stigende smittetrend i samfunnet, og våre nabokommuner stenger ned. Kongsberg Jazzweekend er ikke et lokalt arrangement. Til arrangementet kommer både musikere, frivillige og publikum fra steder som nå er røde, og hvor det er innført meget strenge smitteverntiltak, sier Juel H. Rye.

Festivalen ønsker ikke å be musikere, frivillige og publikum å trosse nasjonale anbefalinger, komme til Kongsberg og gå på konsert som om ingenting er hendt.
– Vi ønsker å være en ansvarlig festival på alle måter, og det er nå viktig for oss at vi tar vare på alle involverte på en skikkelig måte. Det gjelder særlig våre musikere, vårt publikum og våre frivillige, sier påtroppende festivalsjef Ragnhild Menes.

– Uansett om Covid-19 fortsatt preger samfunnet vårt neste sommer, vil vi gjøre alt som står i vår makt for å kunne invitere publikum, musikere og frivillige til Kongsberg Jazzfestival i juli. Er det én ting dette siste året har vist oss, er det viktigheten av fellesskap. Det bygger vi blant annet ved felles opplevelser, og derfor er det utrolig viktig å opprettholde kulturtilbud også i krisetider, avslutter Ragnhild Menes.

Fra forsiden

Vossa Jazz 2024 - dag 3

Mowday! Mowday!

FESTIVAL: Ekstatisk, politisk og rørende verk fra underkjente Shannon Mowday toppet årets Vossa Jazz. Les Audun Vingers siste rapport fra festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev