Nyhet

Konserthøsten på Jazz Evidence

Lørdag 19. september inviterer Jazz Evidence i Kongsberg til jazzkafé med Tom Hasslan & Axel Skalstad. Videre utover høsten kan klubben by på blant annet Ketil Bjørnstad, Kongle Trio, Atomic og Hanna Paulsberg Concept.

Jazz Evidence i Kongsberg sesongåpnet allerede forrige uke med Kristin Asbjørnsen. Lørdag er det klart for høsten andre konsert, Tom Hasslan & Axel Skalstad fra Krokofant i duoformat. Dette blir den første av høstens jazzkafeer. Vokalist Marie Firing Lemme og bassist Øystein Skjelstad Østensen følger opp med hver sin lørdag, og julejazzkaféen blir med saksofonisten Oreste Kindilide sin kvartett.

Klubben presentere et variert høstprogram med en blanding av unge og etablerte musikere. Blant de etablerte er Ketil Bjørnstad og Bugge Wesseltoft, som begge skal spille solo. Bjørnstad presenteres i intim setting i Energimølla, og Bugge spiller «It’s Snowing on my Piano» i Kongsberg kirke. I slutten av oktober spiller Atomic på Energimølla, og to uker seinere markerer Hanna Paulsberg tiårsjubileum for sitt Concept, og utvider for anledningen bandet med Magnus Broo, Elin Rosseland og Håvard Aufles. Som en skikkelig start på julefeiringa kommer kraftbandet Krokofant, også denne gangen med fasjonable gjester: Ingebrigt Håker Flaten og Ståle Storløkken.

De unge representeres av Kongle Trio og Håvard Aufles. Bassisten i Kongle Trio, Øystein Skjelstad Østensen, er nok et tilskudd fra byens jazzmiljø. Fra samme miljø kommer også pianist Håvard Aufles, og han skal, sammen med pianist Helge Flatland, spille jazz inspirert av Beethoven. Jazz Evidence samarbeider med Kongsberg Jazzfestival om denne konserten og Bugge Wesseltoft-konserten, og begge disse konsertene inngår i festivalens Jazzweekend i november.

Mer om programmet på Jazz Evidence her. 

Fra forsiden

Christian Wallumrød Ensemble – Ultima/Victoria Nasjonal jazzscene – 21. september 2021

Festforestilling

Denne kvintetten trollbinder med helt egne og nystemte historier.

Nyhet

UKAS JAZZPROFIL: Lars Martin Dahl

Jazzentusiast, DJ og sokneprest Lars Martin Dahl inviterer til musikk- og samtalefestivalen Hallvardsdagene i Grønland kirke førstkommende helg.

Meld deg på vårt nyhetsbrev