Nyhet

Jazzhøsten i Bodø

Ad Lib Jazzklubb i Bodø sesongåpner onsdag 9. september med Karin Krog & The Meantimes, og videre utover høsten blir det konserter med blant annet Cecilie Grundt, Andrea Rydin og Erlend Apneseth Trio med Frode Haltli.

Ad Lib Jazzklubb i Bodø åpner dørene igjen, og byr på et bredt høstprogram med hele 19 konserter.

– Jeg tror det er viktig at vi nå begynner å møtes igjen, og sammen får noen gode konsertopplevelser. Hvis vi alle fortsetter dugnaden og tar vare på hverandre, så blir det en spennende jazzhøst, sier daglig leder, Erik Johansen.

Høstprogrammet på Ad Lib består av en god blanding av unge aktører og mer etablerte artister innen ulike uttrykk. Karin Krog sparker det hele i gang med bandet The Meantimes, og uka etter kommer Stavanger-saksofonisten Cecilie Grundt. Videre utover høsten spiller Erlend Apneseth Trio med Frode Haltli, Benjamin Mørk, Leagus og Andrea Rydin, alle konsertsamarbeid med Nordnorsk jazzsenter . I tillegg feirer «Jazz på lørdag» fem år, og når høstmørket senker seg over byen blir det jazzfilm i Stormen bibliotek. I slutten av november blir det musikalsk mestermøte mellom far Jon og datter Marte når bandet Eberson spiller, og samme måned kommer den New York-baserte jazzpianisten Uri Caine.  I desember blir det blant annet konsert med Building Instrument, og publikum inviteres til de tradisjonsrike konsertene med England Brooks og Bodø Big Band.

– Vi gleder oss veldig til å komme i gang igjen med konserter etter vårens ufrivillige koronapause. Vi er svært fornøyde med høstens program, som byr på en fin variasjon av musikalske uttrykk – fra trad jazz til mer nyskapende sjangere innen improvisert musikk. Vi håper å se både unge og eldre i salen på Sinus utover høsten og oppfordrer publikum til å sikre seg billetter i god tid, sier styreleder Vigdis Sjelmo.

Det blir likevel en litt annerledes høst på Sinus, hvor ordningen med sesongkort utgår og publikumskapasiteten er begrenset: – Vi tar smittevern på alvor, og skal sammen med Stormen konserthus legge til rette for at publikum får en trygg og god opplevelse, avslutter Erik Johansen, og minner om at gode jazzopplevelser også er viktige for helsa.

Fra forsiden

Moldejazz - 19., 20. og 21. juli

Fra Bassorkesteret til Jassensemblet: Tre dager på Moldejazz

De første tre dagene på Moldejazz bød på musikalske opplevelser med stort generasjonsspenn, både på og foran scenen, fra Ytre Suløens tradjazz i kirka og mainstream på Storyville til Paal Nilssen-Loves frenetiske Circus-surrealisme, Ola Kvernbergs intrikate Steamdome og Ellen Andrea Wangs vanvittige bassorkester.

Meld deg på vårt nyhetsbrev