Nyheter

Oslo jazzensemble og Torun Eriksen med turné i nord

Torun Eriksen har skapt ny musikk spesielt for Oslo jazzensemble, og i september spiller de fire konserter i nord, blant annet i samarbeid med Hammerfest Storband og Ervik Storband.

Oslo jazzensemble og Torun Eriksen erklærer turnésesongen for åpnet med en rundreise i landets vakreste landsdel. For når man først må dra på seg munnbindet for å fly ut i solfylte september måned, hvor finner man vel bedre reisemål enn i Hammerfest, Tromsø, Harstad og Hemnesberget!

Avstand og nærhet
Torun Eriksen har tilbrakt koronadagene med å skape ny musikk og norske tekster spesielt for Oslo jazzensemble. Tematikken for det nyskrevne materialet dreier seg på mange måter om tida vi er inne i, hvor avstand og nærhet er begreper som brått fikk nytt innhold. Eriksen lager fortellinger om livets små og store fenomener, og denne gangen har hun beveget seg minst et par hakk i retning jazzen, ikke minst som et resultat det nære samarbeidet om musikkarrangementer med en av norsk jazz’ unge kanoner, Oslo jazzensembles egen saksofonist, Martin Myhre Olsen.

Jazzhistorien er full av sangere som står foran store jazzensembler. Men det er betydelig mer sjeldent at sangere komponerer og skriver nye tekster spesielt for store jazzorkestre. Faktisk er det vanskelig å finne et eneste eksempel på noe slikt.

Eriksens «avstand og nærhet»-syklus ble framført for første gang på Oslo jazzfestival i august, hvorpå Aftenpostens anmelder Arild R. Andersen meldte: Bandet fortsetter å puste uanstrengt og gjør krevende arrangementer enkle å ta inn. Dette er rett og slett Oslo på sitt beste. (Aftenposten.no 13.08.20)

Konserter i samarbeid
Med forventning om at stor musikk skal oppstå, har Oslo jazzensemble og Torun Eriksen lagt inn to konsertsamarbeid med lokale storband på den kommende turneen; Hammerfest storband og Ervik storband.

  • ons 9.sep Arktisk kultursenter Hammerfest, med Hammerfest storband
  • tors 10.sep Tromsø jazzklubb, Tromsø kulturhus
  • fre 11.sep Hemnesjazz, Jernvaren
  • søn 13.sep Harstad kulturhus, med Ervik storband og sangere

Medvirkende:
Torun Eriksen, vokal, komposisjoner og tekster
​Marius Haltli, Hayden Powell og Anders Eriksson, trompeter
​Even Kruse Skatrud (musikalsk leder), Nils Andreas Granseth og Kristoffer Kompen, tromboner
​Martin Myhre Olsen, Børge-Are Halvorsen, Joakim Bergsrønning og Tina Lægreid Olsen, saksofoner
​Anders Aarum, piano, Jens Thoresen, gitar, Kjetil Dalland, bass, Børre Flyen, trommer
​Thor-Ivar Lund, lyddesign

Østnorsk jazzsenter driver Oslo jazzensemble med tilskudd fra Norsk kulturråd.

Fra forsiden

Nyhet

Gjenforenes på åpningen av OsloJazz

Legendariske Masqualero gjenforenes med åpningskonserten på Oslo Jazzfestival i Operaen søndag 11. august. - Dette blir en kveld for den norske jazzhistorieboka, sier festivalsjef Line Juul.

Nyhet

Jaga Jazzist åpner Victoria-høsten

Jaga Jazzist sesongåpner Nasjonal jazzscene i Oslo med to konserter, fredag og lørdag 30. og 31. august. - Vi har den store gleden av å åpne høstsesongen med et band vi har ønsket på scenen siden vi flyttet inn på Victoria, sier direktør Øyvind Larsen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev