Nyhet

Jazzhøsten i Tønsberg

Ellen Andrea Wangs Closeness åpner konserthøsten på Urijazz i Tønsberg onsdag 2. september. Silje Nergaard & Espen Berg, Brunborg/Strønen/Jormin og Shannon Mowday er blant andre på høstprogrammet.

Etter at vårprogrammet på Urijazz fikk en bråstopp, vender klubben tilbake til Støperiet med et høstprogram som favner vidt med ulike jazzsjangre fra bop til fri improvisasjon og operasang. Ellen Andrea Wang og Silje Nergaard & Espen Berg åpner sesongen med konserter hhv. 2. og 5. september. Wang hyller sitt forbilde Charlie Haden, mens Silje Nergaard feirer sine 30 år som artist.

Lokale musikere er alltid en del av Urijazz’ program. Tønsberg Storband har fått med seg Vidar Busk til en swing-aften i Støperiet 31. oktober. Musikklinja ved Greveskogen videregående skole kommer 30. oktober sammen med sine lærere. Thomas Strønen har sitt opphav i Åsgårdstrand, og spilte sine første jazztakter hos Urijazz. Han kommer 10. oktober med Tore Brunborg og Anders Jormin.

Bassisten Johannes Eick fra Eidsfoss er en travel musiker som er fast gjest hos Urijazz. Han er med i Steinar Brenna Kvintett som spiller opp til jamsession på Cafe M en gang i måneden. Eick kommer også i bandet til den sørafrikanske saksofonisten Shannon Mowday. Mowday har vært i Norge i noen år, og er i ferd med å sette sitt preg på den norske jazzscenen.

Hans Mathisen fra Sandefjord kommer nok en gang til Tønsberg. Han omgir seg med svært meritterte musikere: Bendik Hofseth, engelske Jason Rebello, trommenestor Audun Kleive og bror Per på bass.

Urijazz kan også by på julejam med unge og lovende musikere i Vestfold Jazzensemble, blues med Malvina Band, Steinar Brennas jamkvelder og Vinylklubben. Mer om høstprogrammet her.

Urijazz forsikrer om trygge konsertopplevelser der smittevernsreglene ivaretas. Det er god plass i salen, romslig inngangsparti, uteområde og toalettfasiliteter og gode garderobeforhold for musikerne. Salen rigges til med bord som ivaretar trygg avstand og det settes ut hånddesinfeksjonsmidler.

Fra forsiden

Nyhet

Lokale smittebølger over jazz-Norge

Den lokale smittebølgen som slo over Bergen i starten av september ble dramatisk for kulturlivet, og institusjonene som hadde satset gjennom sommeren for en høst med mindre begrensninger og større produksjoner, måtte stoppe billettsalg tvert. Vi hørte med bergenske jazzprofiler om hvordan en lokal smittebølge påvirker jazzen, og hvordan vi kan ruste oss mot frykten for framtidige bølger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev