Nyhet

Sesongåpning på Nasjonal jazzscene

Nasjonal jazzscenen i Oslo åpner høstsesongen med to konserter kommende helg. Fredag 28. august spiller Ola Kvernbergs Steamdome III og lørdag blir det konsert med John Pål Inderberg Trio.

Ola Kvernbergs Steamdome III som åpner sesongen fredag, var faktisk var den første konserten som ble avlyst på Jazzscenen i mars. Høstprogrammet inneholder flere slike flyttinger, avlyste konserter som har fått en ny mulighet under gjeldende smittevernshensyn. Kapasiteten er sterkt redusert på Victoria, den gamle kinoen på Karl Johans gate hvor Nasjonal jazzscene holder til, og konserter blir dermed fort utsolgt. Noen få billetter det likevel igjen til lørdagens konsert med John Pål Inderberg Trio, barytonsaksofonisten som nettopp rundet 70 år og samtidig gav ut en den kritikerroste plata «Radio Inderberg».

– Vi tar selvfølgelig alle forholdsregler som vi kan og stiller krav til både oss selv og publikum. Du skal føle deg både trygg og velkommen hos oss i høst, her skal det føles godt å nyte konserter, sier daglig leder ved Nasjonal jazzscene, Jan Ole Otnæs.

Det er norsk jazz og norgesbaserte artister som utgjør høstens program på rundt 50 konserter. Trioformatet preger første del av høsten: Ayumi Tanaka, Brunborg/Jormin/Strønen, Tord Gustavsen, Erlend Apneseth, Eivind Austad, Maria Kannegaard og Eyolf Dale, i tillegg til Moskus og Eple Trio som begge lanserer nye plater. Videre skal Nils Petter Molværs 60-årsdag feires med fire konserter, det blir også besøk av blant andre Susanna, Kirsti Huke, Wako med gjester, Solveig Slettahjell Quartet, OJKOS, Hildo, Daniel Herskedal Ensemble, Hegge og Mathias Eick med sitt Kind Of Blue prosjekt.

– Vi anerkjenner at det er og har vært mye følelser i sving og vi har gått gjennom mange av dem vi også. Vi har kjent mye på ansvar, og funnet at det å sette opp og gjennomføre en tilnærmet normal konserthøst er den beste veien å gå, sier Otnæs.

Noen avlysninger må man likevel regne med. Danmark ble tidligere i uken merket rødt, og dermed ble både Carsten Dahl Trinity og Sinne Eeg konsertene utsatt henholdsvis et år og til mai. For musikere fra USA er det for tiden liten nåde, så Bill Frisell Trios to konserter ble dessverre avlyst. Turnéen med Terje Rypdal har blitt avlyst, men den får sin erstatning av en hyllestkonsert til gitaristen: Sky Music med blant annet Hedvig Mollestad, Even Helte Hermansen og flere.
Se hele høstprogrammet på Nasjonal jazzscene her.

Fra forsiden

Nyhet

Ti nye fra Moldejazz

I siste programslipp fra Moldejazz finner vi størstedelen av programmet til Alexandraparken, to konserter i Domkirka og en Storyville-konsert.

Nyhet

Sært i Smeltehytta

Kongsberg Jazzfestival har programmet for årets Særingfest klart. Den mer eksperimentelle delen av festivalen byr i år på blant annet trioen SPACE, Phil Minton & Veryan Weston, Nicole Mitchell solo og Christian Wallumrød & Ingebrigt Håker Flaten.

Meld deg på vårt nyhetsbrev