Nyhet

Talentpris til Veslemøy Narvesen

Under åpningen av Oslo Jazzfestival i går kveld, ble trommeslager Veslemøy Narvesen tildelt USBL Jazztalent-pris.

Årets Usbl Jazztalent-pris ble delt ut under Oslo Jazzfestivals åpningskonsert med Oslo Jazzensemble onsdag 12. august. Prisen består av 30 000 kr fra Usbl, et diplom illustrert av kunstneren Sindre Goksøyr samt et tilbud om å gjøre en konsert på Oslo Jazzfestival i 2021.

Veslemøy Narvesen er aktuell med to band på årets festival, Lady Bird Orchestra under Jazzintro i kveld og Kongle Trio på avslutningsdagen søndag.

Oslo Jazzfestival skriver følgende om prisvinneren:
«Trommeslager Veslemøy Narvesen (1987) fra Kristiansand, er en av Norges meste fremadstormende unge jazzmusikerne. Hun har de siste årene vært student ved Norges Musikkhøgskole og flytter denne høsten til Trondheim for å fortsette sine studier ved jazzlinja på NTNU.
Narvesen har en modenhet i sin tilnærming av improvisasjonskunsten, som bevitner en musikalitet helt utenom det vanlige.
I 2019 blåste hun og sine bandkolleger i Kongle Trio, bakoversveis på et fullsatt Herr Nilsen under Oslo Jazzfestivals talentutviklingsprogram Nordisk Showcase, og trioen har i etterkant representert festivalen ved flere anledninger i utlandet. Narvesen er også å finne bak trommesettet i band som Mall Girl, KALLE, Lady Bird Orchestra og på turné med Moddi. Videre har Veslemøy de siste årene jobbet med musikere som Anja Lauvdal, Julie Kjær, Mette Rasmussen, Christian Winther, Heida Mobeck og Guro Moe.
Under Oslo Jazzfestival har du selvfølgelig anledning til å oppleve henne live bak trommesettet.
I og med at hun er en etterspurt musiker spiller hun ikke bare én konsert, men to konserter i løpet av festivalen. Torsdag 13. august kan du høre henne med Lady Bird Orchestra på Salt der de deltar i Norsk jazzforums talentprogram, Jazzintro. Søndag 16. august, på festivalens siste dag, spiller Kongle Trio som en del av festivalens hovedprogram på Nasjonal jazzscene Victoria.»

Fra forsiden

Nyhet

Lokale smittebølger over jazz-Norge

Den lokale smittebølgen som slo over Bergen i starten av september ble dramatisk for kulturlivet, og institusjonene som hadde satset gjennom sommeren for en høst med mindre begrensninger og større produksjoner, måtte stoppe billettsalg tvert. Vi hørte med bergenske jazzprofiler om hvordan en lokal smittebølge påvirker jazzen, og hvordan vi kan ruste oss mot frykten for framtidige bølger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev