Nyhet

Festivalåpning i Sarpsborg

Torsdag 13. august starter den tolvte Robert Normann-festivalen i Sarpsborg med hele 19 konserter, kunstutstilling, jazzgudstjeneste og parade på programmet.

Sarpsborg Jazzklubb hyller jazzgitaristen og bysbarnet Robert Normann med festival i august. Årets er den tolvte i rekka, og åpner torsdag 13. august med blant annet Silje Nergaard, Blue Shoes og kunstutstilling. De neste dagene blir det konserter med blant andre Live Foyn Friis, Frode Alnæs Trio, Tricia Boutté og Jan Inge Melsæter sekstett, Iver Kleive og Knut Reiersrud. Se hele programmet her. 

Legger til rette for trygg festival
– Det har vært kontakt mellom festivalen og smittevernsansvarlige i Sarpsborg kommune om gjennomføringen, så alt burde ligge til rette for en trygg og fin festival, forteller festivalleder Bjarne S. Aaserød.
Festivalen gjennomføres innenfor regelverk i forhold til smittevernsbestemmelser. Selv om det er lov med 200 personer på et arrangement, har festivalen valgt å selge kun 100 billetter til de store konsertene i teltet i Glenghaven for å opprettholde avstand, og likedann vil gratisarrangementene ha begrenset kapasitet i forhold til en meters avstand folk imellom. I Sarpsborg Kirke selges det kun 150 billetter.

Stor interesse
Sarpsborg Jazzklubb sin årlige festival i Kardamili i Hellas ble av naturlige årsaker avlyst i år, og det har ført til at mange utenbys fra har valgt Sarpsborg og Robert Normann-festivalen som et alternativ. Festivalen forteller om god pågang på hotellene i sentrum, og mange dagsbesøkende er ventet til gratiskonsertene og paraden lørdag. På konsertene i Glenghaven med Silje Nergaard, Frode Alnæs trio og Tricia Boutté med Jan Inge Melsæter sekstett er det kun noen få billetter igjen.

Pioner på jazzgitar
Robert Normann (1916 – 1998) fra Sarpsborg var en pioner på jazzgitar. Normann var bare 12 år da han begynte som omreisende musiker, og han ble en del av Oslos jazzmiljø på slutten av tredvetallet sammen med musikere som Pete Brown og Rowland Greenberg. Gitaristen var involvert i en lang rekke konserter, radioopptredener og grammofoninnspillinger. Etter krigen ble han engasjert i revyer og kabareter, bl.a. på Chat Noir og Edderkoppen. Normann var musikalsk leder i Riksteateret på syttitallet og har komponert musikk for blant annet Alf Prøysen.

Fra forsiden

Nyhet

Lokale smittebølger over jazz-Norge

Den lokale smittebølgen som slo over Bergen i starten av september ble dramatisk for kulturlivet, og institusjonene som hadde satset gjennom sommeren for en høst med mindre begrensninger og større produksjoner, måtte stoppe billettsalg tvert. Vi hørte med bergenske jazzprofiler om hvordan en lokal smittebølge påvirker jazzen, og hvordan vi kan ruste oss mot frykten for framtidige bølger.

Meld deg på vårt nyhetsbrev