Nyhet

Jazzbarna inviterer til festival

Unge talenter fra Norge, Danmark og Færøyene står på scenen under festivalen Kids in Jazz i Oslo kommende helg.

Denne helgen er det igjen klart for festivalen Kids in Jazz. Festivalen, og arrangøren Improbasen, har gjennom mange år opparbeidet seg et sterkt internasjonalt nettverk som har resultert i mange spennende samarbeid både her i Norge og i andre land og verdensdeler. Til tross for dagens smittevernrestriksjoner arrangeres Kids in Jazz med utenlandske gjester også i år, men de har valgt å dele festivalen i to deler. Første del foregår 7. – 9. august med konserter på Sentralen og Nasjonal jazzscene i Oslo. Her får publikum høre talentfulle unge musikere fra Danmark, Færøyene og Nord-Norge, i samspill med Improbasens egne elever. I november arrangeres del to, og der vil musikere fra flere land slutte seg til. Både i august og i november vil deltakerne fra Oslo Jazzfestivals Buzz-seminar, et samarbeid som har foregått i over 10 år, bidra.

Ledende på barnejazz
Det finnes få internasjonale fellessatsinger på jazz og improvisert musikk for barn og ungdom. Improbasen i Oslo har dermed blitt en spydspiss i denne utviklingen, og har satt Oslo på kartet som en internasjonal hovedstad for barnejazz. Den gehørsbaserte læremetoden til Odd André Elveland, og kollegene Henriette Eilertsen og Ayumi Tanaka, er drivkraft i denne utviklingen. Med læringsmodeller i stadig utvikling, lærer de små barn helt ned i 7-års alderen å improvisere på et nivå langt over det man kan forvente.

Full aktivitet
For en internasjonal jazzfestival som utvikler og samler unge jazztalenter fra hele verden, knyttes det store utfordringer til nedstengning og reiserestriksjoner. Improbasen var imidlertid på nett allerede før Norge stengte ned, og klarte å snu det til noe positivt. Med digital undervisning spiller det ikke så stor rolle hvor barna befinner seg, og de tre pedagogene i Oslo har dermed holdt unge talenter i over ti land aktive gjennom denne perioden. Hvis forholdene tillater det vil flere av disse bli presentert for Oslo-publikumet i novemberutgaven.

Mer om programmet finner du på nett og på facebook.

Fra forsiden

Nyheter

Nesodden Jazzklubb kåret til Årets jazzklubb

Nesodden Jazzklubb ble søndag 19. mai tildelt prisen Årets jazzklubb 2024. Klubbens arrangementer bærer preg av god atmosfære, profesjonalitet og godt besøk, skriver Norsk jazzforum i begrunnelsen for tildelingen, og trekker fram klubbens gode og varierte programmering og ildsjelenes smittende engasjement.

Meld deg på vårt nyhetsbrev