Nyhet

Konsertserie med Master Oogway

Fra august til desember skal Master Oogway spille én konsert i måneden på Kafé Hærverk i Oslo. Hver konsert byr på ny musikk og ny gjest, og først ut er trompetist Eivind Lønning 8. august.

Kvartetten Master Oogway blir fast månedlig innslag på Kafé Hærverk i Oslo denne høsten. Bandet skal gjøre en konsertserie med ny musikk og ny gjest på hver av de fem konsertene. Trompetist Eivind Lønning er den første gjestemusikeren, og de neste lanseres fortløpende utover høsten.
– Vi har prøvd å finne fram til musikere som er definerte og har et personlig uttrykk. Det har ikke vært så viktig at de holder på med noenlunde det samme uttrykket som Master Oogway allerede gjør, sjøl om noen av dem kanskje jobber med lignende ting, forteller gitarist Håvard Nordberg Funderud.

Hver konsert vil by på helt ny musikk, og Funderud forteller at alle i bandet skal skrive musikk til hver sin konsert til å begynne med.
– Det har vi ikke gjort før, så vi tror det kan komme ut mye spennende musikk fra den typen arbeid. Nå har vi nok bare begynt å skrive musikk til den første konserten ennå. Da har det vært viktig å sjekke ut mye ting som den første gjesten har holdt på med for å finne inspirasjon, men samtidig legge til rette for at man ikke nødvendigvis går helt vekk fra uttrykket som Master Oogway allerede har. Det er veldig moro å holde på med, sier Funderud.

«Elegant og deilig råskap fra ungdommen,» skrev Arild R. Andersen på Jazzinorge om kvartettens andre plate som ble sluppet på Rune Grammofon i april. Kanskje vil høstens konsertserie resultere i ny utgivelse?
– Vi skal også gjøre lydopptak, og håper på å få til en eller flere utgivelser etter hvert. Vi får se om det blir en slags samling av det beste fra alle konsertene eller utgivelse av en hel konsert eller lignende. Vi kommer i alle fall til å ha mye materiale å velge i, forsikrer Funderud.

Konsertene med Master Oogway på Kafé Hærverk er 8. august, 12. september, 16. oktober, 7. november og 19. desember. Det åpnes for et begrenset publikum, og det er mulig å kjøpe billett til enkeltkonserter eller til hele konsertserien. Konsertene blir også streamet.

Fra forsiden

Nyhet

– Musikerne kan ikke leve på dugnad

Norsk jazz er i verdenstoppen, men musikerne har mistet livsgrunnlaget under pandemien. Jazzmusikere kan ikke leve på dugnad, ordningene for frilansere må justeres, mener et samlet landsmøte i Norsk jazzforum.

Nyhet

Inviterer Europa til digital PLAY GROUND-konferanse fra Bergen

Sammen med festival- og arrangørpartnere i Belgia, Frankrike, Italia og Romania, inviterer Østnorsk jazzsenter til den første av i alt fem konferanser som tematiserer bruk av musikk og samspill i inkluderingsprosjekter for barn og unge.

Meld deg på vårt nyhetsbrev