Nyhet

Konsertserie med Master Oogway

Fra august til desember skal Master Oogway spille én konsert i måneden på Kafé Hærverk i Oslo. Hver konsert byr på ny musikk og ny gjest, og først ut er trompetist Eivind Lønning 8. august.

Kvartetten Master Oogway blir fast månedlig innslag på Kafé Hærverk i Oslo denne høsten. Bandet skal gjøre en konsertserie med ny musikk og ny gjest på hver av de fem konsertene. Trompetist Eivind Lønning er den første gjestemusikeren, og de neste lanseres fortløpende utover høsten.
– Vi har prøvd å finne fram til musikere som er definerte og har et personlig uttrykk. Det har ikke vært så viktig at de holder på med noenlunde det samme uttrykket som Master Oogway allerede gjør, sjøl om noen av dem kanskje jobber med lignende ting, forteller gitarist Håvard Nordberg Funderud.

Hver konsert vil by på helt ny musikk, og Funderud forteller at alle i bandet skal skrive musikk til hver sin konsert til å begynne med.
– Det har vi ikke gjort før, så vi tror det kan komme ut mye spennende musikk fra den typen arbeid. Nå har vi nok bare begynt å skrive musikk til den første konserten ennå. Da har det vært viktig å sjekke ut mye ting som den første gjesten har holdt på med for å finne inspirasjon, men samtidig legge til rette for at man ikke nødvendigvis går helt vekk fra uttrykket som Master Oogway allerede har. Det er veldig moro å holde på med, sier Funderud.

«Elegant og deilig råskap fra ungdommen,» skrev Arild R. Andersen på Jazzinorge om kvartettens andre plate som ble sluppet på Rune Grammofon i april. Kanskje vil høstens konsertserie resultere i ny utgivelse?
– Vi skal også gjøre lydopptak, og håper på å få til en eller flere utgivelser etter hvert. Vi får se om det blir en slags samling av det beste fra alle konsertene eller utgivelse av en hel konsert eller lignende. Vi kommer i alle fall til å ha mye materiale å velge i, forsikrer Funderud.

Konsertene med Master Oogway på Kafé Hærverk er 8. august, 12. september, 16. oktober, 7. november og 19. desember. Det åpnes for et begrenset publikum, og det er mulig å kjøpe billett til enkeltkonserter eller til hele konsertserien. Konsertene blir også streamet.

Fra forsiden

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM

Veien til en nasjonal jazzscene

25 ÅR SOM NORSK JAZZFORUM: 8. juni 1997 ble Norsk jazzforum etablert ved sammenslåing av tre ulike jazzorganisasjoner. Gjennom sommeren publiserer vi flere intervjuer og saker for å markere 25 år som Norsk jazzforum, organisasjonen som samler hele det norske jazzfeltet. Terje Mosnes skriver her om den nye organisasjonens første tid.

Meld deg på vårt nyhetsbrev