Nyhet

Maijazz i oktober

Det blir likevel Maijazz i Stavanger i 2020. Kjartan Fløgstad med band åpner festivalen mandag 5. oktober, og det fortsetter med et helnorsk program med blant annet Eple Trio, Svein Olav Herstad Trio og Arild Andersen Group.

Da muligheten åpnet seg for å arrangere konserter og festivaler med et begrenset publikum, bestemte Maijazz seg for å gjennomføre 2020-festivalen i oktober.
– Det opprinnelige programmet fra mai-festivalen er flyttet til mai 2021. Det vil det ikke bli gjort om på. Mye er ennå usikkert rundt Covid 19 og restriksjoner, så det blir en festival med et annet program og andre artister som blir presentert i oktober, forteller festivalsjef Hasse Andersen i en pressemelding.

Oktober-utgaven blir en festival med et sterkt helnorsk program. Kjartan Fløgstad med band åpner festivalen mandag 5. oktober på Spor:5, og Arild Andersen med sin nye supergruppe med Marius Neset, Helge Lien og Håkon Mjåset Johansen, avslutter festivalen på samme sted søndag 11. oktober.

Fredag 9. og lørdag 10. oktober flytter festivalen til Sola Strand Hotel for å gjennomføre den årlige HøstJazz. Programmet her vil bli lansert så fort det er klart, forteller Andersen.
Norsk jazzforums lanseringsprogram Jazzintro 2020 vil også bli arrangert i løpet av festivalen i oktober.

Fra forsiden

Nyhet

NTT: Bare Jazz er jazz

Bodil Niska snakker om 24 år i sentrum av byen og jazzen mens vi spør kolleger om hva som skjer nå, Maria Norseth Garli har gitt ut poesi, Marianna Sangita Angeletaki Røe blander gresk, trøndersk og spansk, Ole Gjøstøl lager rytmebokskalender og vi byr både på Ti Tette og Åtte Flotte.

Nyhet

Premiere for Nordnorsk Jazzensemble

Rykende ferske Nordnorsk Jazzensemble får premiere i Vadsø 31. januar med et nyskrevet verk av Jakop Janssønn med tekster av Pål Moddi Knutsen. Ensemblet fortsetter på turné til Nordlysfestivalen i Tromsø, til Sortland og Bodø Jazz Open.

Meld deg på vårt nyhetsbrev