Nyhet

Wang blir residerende artist på Moldejazz

Bassisten, vokalisten og komponisten Ellen Andrea Wang har fått det prestisjefylte oppdraget som Artist in Residence på Moldejazz i 2021.

Moldejazz-tradisjonen med Artist in Residence (AiR) startet opp med Chick Corea for tjue år siden, og siden har ledende internasjonale og norske musikere som Joshua Redman, Marilyn Mazur, Sidsel Endresen og Gard Nilssen fått det ærefulle oppdraget. I dag ble det offentliggjort at bassist, vokalist og komponist Ellen Andrea Wang blir neste års AiR.

Til årets festival var hun aktuell med sitt nye prosjekt Closeness, men da dette av ulike årsaker ikke lot seg gjennomføre, ble det satt på vent til Wangs engasjement som Artist in Residence på Moldejazz 2021. Wang har allerede et oppkomme av fabelaktige ideer til sin «residerende» uke på Moldejazz neste sommer, forteller festivalen i en pressemelding.

Ellen Andrea Wang er kjent fra blant annet Pixel, GURLS og sin egen trio. Med et sjangerkryssende uttrykk uten grenser kombinerer hun ofte popinfluert materiale med kreativ reinhekla jazzestetikk. Britiske Guardian utnevnte Wang til «one of the five best female jazz musicians», og Japan Jazz Magazine har kåret henne til Young Star of the Month. Samarbeid med folk som Manu Katché, Sting, Didier Lockwood og mange andre har også gitt god internasjonal eksponering.

Les mer her.

Fra forsiden

Nyhet

Jazzknappleik

Paal Nilssen-Love og Jens Borge har trommet sammen hele 18 improvisasjonsmusikere fra Vestlandet til en todagers festival midt i august. Festivalen begynner i Stavanger og slutter i Bergen.

Nyhet

Maijazz i oktober

Det blir likevel Maijazz i Stavanger i 2020. Kjartan Fløgstad med band åpner festivalen mandag 5. oktober, og det fortsetter med et helnorsk program med blant annet Eple Trio, Svein Olav Herstad Trio og Arild Andersen Group.

Meld deg på vårt nyhetsbrev