Nyhet

Ungjazz og markakonsert på OsloJazz

Oslo Jazzfestival lanserer ungjazz på Salt, med blant annet Jazzintro og Nordisk Showcase, og markakonsert med Frode Haltli og Erlend Apneseth.

Forrige uke slapp Oslo Jazzfestival årets hovedprogram, og nå slippes sideprogramet på Salt med musikere som skal vise oss fremtiden i norsk jazz.

– Nordisk Showcase er Oslo Jazzfestivals store satsning på de unge og håpefulle. Årets showcase blir som resten av festivalprogrammet med musikere bosatt i Norge, og her skal vi presentere 6 fremadstormende band som viser vei inn i jazzens fremtid, sier festivalsjef Øyvind S. Larsen.
Årets utvalgte Nordisk Showcase-band er Bêl, Miriam Kibakaya Concept, New Banke, Franklin, Bliss og Orun. På Salt presenterer festivalen også samarbeidskonserter med Jazzpurk og Serendip, AOJO og delfinale i Jazzintro.

Jazzintro på Oslojazz
Koronakrisen avlyste alle fire innledende runder av Norsk jazzforums lanseringsprogram Jazzintro, men nå legges det et nytt løp med konserter. Startskuddet går på Moldejazz i juli, og andre delfinale blir 13. august på Oslo Jazzfestival.
– Årets utgave av Jazzintro blir litt annerledes enn planlagt, men vi synes det er svært hyggelig at vi takket være velvillige samarbeidspartnere, faktisk klarer å gjennomføre Jazzintro 2020. Vi ser frem til å kunne presentere Jazzintro på Oslo Jazzfestival, og til å oppleve Lady Bird Orchestra og Damata på SALT, sier Aleksander Haugen ved Norsk jazzforum.

Jazzkonsert i det fri med Frode Haltli & Erlend Apneseth
Oslo Jazzfestival er primært en sentrumsfestival, men Oslo er mye større enn bare sentrum. I samarbeid med Oslo Hiking inviterer Oslo Jazzfestival til guidet fottur med påfølgende konsert i Oslo-marka med Frode Haltli & Erlend Apneseth lørdag 15. august. Denne turen kombinerer vandring i vakker natur og fantastisk musikk i Schrøderbakken.

Oslo Jazzfestival 2020 arrangeres 12. – 16. august. På programmet står blant annet Oslo Jazzensembles åpningskonsert med Torun Eriksen, Arild Andersen, Ellen Andrea Wang og Kalle Moberg i Marmorsalen på Sentralen, i tillegg til konserter med Daniela Reyes, Emmeluths Amoeba, Erlend Apneseths Fragmentarium, Fieh og mange flere.

Fra forsiden

Sildajazz - 12. august 2022

Rommet dekker vannfronten

Den andre dagen på Sildajazz fikk en slak start med opplevelser rett inn i hotellvinduet. Disse inkluderte barneparaden, deler av gratisprogrammet og en festivalby som sakte våknet til liv.

Nyhet

Talentpris til Kristina Fransson

Usbl Jazztalent 2022 ble tildelt trompetist Kristina Fransson under åpningen av Oslo Jazzfestival lørdag 13. august. Juryen beskriver Fransson som en energisk musiker som fargelegger, strekker og tilfører det uforutsigbare til musikken.

Meld deg på vårt nyhetsbrev